Niciodată să nu trăiești cu un om pentru bani, din interes sau din milă

De ce oamenii decid să fie alături de alți oameni? Probabil motive sunt multe și diverse, dar cu siguranță nu toate sunt binevenite. Sunt oameni care îi atrag pe alții din interes. Alții o fac pentru bani sau statut. Alții din milă și „bunăvoință”. Și fiecare dintre ei greșește. Pentru că este imposibil, după ce atragi prin astfel de mijloace, să și păstrezi. Cum e imposibil să te aștepți la o dragoste adevărată.

Nu încerca să fii alături de un om doar pentru că e mai bogat. Nu îndrăzni să rămâi alături de cineva doar pentru că vrei să obții ceea ce-ți dorești. Nu trăi de dragul unor plăceri de moment. Nu te sacrifica pentru că ți-e milă și astfel decizi să rămâi. Apoi suferi. Apoi înțelegi că asta nu e ceea ce așteptai de la viață și de la dragoste. Totul, până la urmă, se întoarce. Pofta de bani se transformă în lipsa fericirii, iar mila – în dezamăgire.

Trăind cu cineva pentru bani, până la urmă pleci și celălalt nu va înțelege dacă a fost dragoste sau nu. Trăind din milă, până la urmă vei fi nevoită să trădezi și celălalt va suferi, crezând că-l urăști. Nu transforma un moment de plăcere într-o viață plină de regrete. Nu fi naivă, crezând că lucrurile se vor schimba în timp. Nu, ele vor crește în intensitate și unii vor ajunge să urască, iar alții să fie indiferenți. Gândește-te la ei, la dragostea și fericirea lor. Și la tine să te gândești.

Niciodată să nu trăiești cu un om pentru bani, din interes sau din milă. Pentru că banii se duc, interesul dispare și mila se transformă în respingere.

Foto: beststudio.kz