„Niciodată să nu mai credeți pe bărbatul care a trădat”

Ea este Silvia. Probabil e una din cele mai pline de învățătură povești. E despre trădare și lecțiile ei. E despre naivitate. E despre viață în toată goliciunea și realitatea ei. Ea este Silvia și are ceva să spună.

Sunt o naivă, recunosc. Dar naivă din dragoste și asta e poate cea mai credibilă formă de naivitate. Înțelegeți și voi, cum puteam să reacționez când el îmi promitea că va fi alături indiferent de orice și-mi jura dragoste veșnică. Ce puteam să fac când el a încercat în tot felul să mă convingă că a fost cea mai mare greșeală din viața lui. Firește, l-am iertat. Apoi am regretat atât de mult.

Sunt o femeie simplă, dar care se dedică în totalitate relației și omului de alături. De asta poate, după câțiva ani buni de trai în comun, am rămas șocată să aflu că el mă înșela de ceva timp cu alta. Era peste puterile mele să înțeleg cum un om care nu ducea lipsă de nimic și care pe lângă asta el singur părea foarte fericit alături de mine, să mă înșele. Am plâns mult și l-am alungat din casă. Nu și din viața și inima mea. A revenit cu remușcări și cu promisiunea că a fost prima și ultima dată. L-am crezut. Am greșit. 

La început totul părea că merge bine, ba chiar foarte bine. El îmi oferea flori, mă alinta cu vorbe dulci, cu gesturi frumoase. Parcă era începutul relației noastre. Apoi am aflat tot accidental, că de fapt el nu a încetat nici o zi să se vadă cu acea femeie. Ba chiar i-a promis că mă va lăsa pe mine de dragul ei. Când i-am spus, nu a negat. A răspuns doar într-un mod laș și ironic: „vezi ce se întâmplă când vrei să știi prea multe?” O vreme nu am fost eu. Apoi mi-am revenit. Apoi m-am întrebat: cine dracu se crede el, un nemernic și-un trădător care mi-a furat dragostea? Așa că mi-am luat sentimentele ce au mai rămas și am plecat să fiu fericită. Acum sunt fericită. Dar vă zic și vouă: niciodată să nu mai credeți pe bărbatul care a trădat. O va face și a doua și a treia oară, doar că de data asta va fi cu mult mai ucigător. Aveți curajul să fiți demne de voi. Fiți fericite.”