Niciodată să nu devii umbra bărbatului de lângă tine!

Niciodată să nu devii umbra bărbatului de lângă tine!

Atunci când dragostea îți inundă sufletul, vrei să te contopești cu omul de alături. Vrei să-l vezi fericit, să construiți împreună planuri, să faceți împreună lucruri frumoase. Totul e frumos, dar uneori aceste momente de „noi” nu lasă loc de individualitate și ajungi să uiți de dorințele, visurile și scopurile tale.

Totul începe banal – la începutul relației  pierzi puțin câte puțin din deprinderile tale. De exemplu, refuzi să mai practici yoga dimineața, pentru că bărbatul de lângă tine vrea să lenevească în pat sau să ia micul dejun. Sigur, nu e mare lucru, doar alături de tine e un om ideal, pentru el ai face orice.

Apoi, după ani de relații, uitând de propria poziție și părere, încerci să cedezi, să fii pe placul lui și să faci exact cum îți spune. Ce e rău în asta, ai întreba. Partea proastă că acest obicei e ca un bulgăre de zăpadă care se rostogolește și se face tot mai mareși mai mare.

Să înțelegi că trebuie să acționezi imediat te va ajuta un mic test. Dacă la unul din aceste momente poți bifa un „+”, atunci merită să citești mai departe. Trebuie să te gândești la tine, dacă:

– Toate planurile tale reies din logica „Eu+Iubitul meu” și nu poți accepta gândul că ai putea face ceva fără el.

– Răspunzi la toate întrebările cu „Noi așa credem”.

– Toate deciziile luate de bărbatul de alături le consideri cele mai corecte, de necontestat.

– Ai uitat cum ieșeai înainte cu prietenele sau cum luai cina cu părinții.

Cum să faci, dacă ai devenit umbra bărbatului de alături? Trebuie să te întorci pe tine înapoi.

Iată cum să păstrezi al tău „Eu”

Aceste sfaturi te vor ajuta să nu te pierzi în relația cu un bărbat: 

– Rămâi conectată cu vechii prieteni, fă-ți și cunoștințe noi. Prieteniile nu se sfârșesc cu apariția unui nou personaj în viața ta.

– Găsește timp pentru tine. Aceste ore sunt foarte importante pentru a te relaxa, pentru a te gândi la lucruri importante.

– Nu refuza la scopurile tale. Fă ceea ce îți place și ceea ce îți dorești. Urmează o facultate, deschide o afacere, mergi în călătorie. Dacă te susține, perfect. Dacă nu, să nu te oprești, resemnându-te.

– Găsește un hobby. Orice îți place, important să îți aducă energie și entuziasm.

Nu-ți fie teamă să schimbi ceva și să vorbești omului de lângă tine despre așteptările și dorințele tale. Asta doar vă va apropia. 

Sursa :