Niciodată să nu accepți aceste tipuri de comportament – atunci vei trăi fericită

Nimeni nu se va comporta cu tine urât, nu te va insulta sau umili – dacă tu nu-i vei permite să se manifeste într-un mod negativ față de tine. Trădările, suferințele, insultele trăite pe parcursul vieții sunt consecințele acceptării lor. Oamenii se vor comporta cu tine în dependență de ceea ce permiți. Inspiri slăbiciune – te vor manipula. Inspiri respect – te vor respecta. Ai acceptat violenața domestică în a ta viață – vei fi în continuare umilită.

Agresivitatea, umilința, insultele au un impact negativ asupra stării fizice și psihologice. Supusă unui stres zi de zi, dispare motivația de a trăi intens, de a cunoaște lucruri noi și de a face față unor provocări. De asemenea ar putea apărea complexe, temeri și frici. Oamenii te pot încuraja și tot oamenii te pot doborî la pământ. Doar că tu ești cea care decizi când să cedezi și când să-ți continui drumul.

Trei tipuri de comportament pe care nu trebuie să le accepți:

1. Comportamentul pasiv. Oamenii cu un astfel de comportament se caracterizează printr-un sentiment de neajutorare și de inabilitatea de a-și controla viața. Nu-și asumă responsabilitățile și deseori renunță la propriile acțiuni. Un alt defect a acestui comportament este negarea drepturilor sale.

2. Comportamentul agresiv. Acest comportament își susține drepturile, dar le încalcă pe ale celorlalți. Respectul față de propria persoană este scăzut.

3. Comportamentul pasiv – agresiv. Acest comportament este mai greu de identificat, fiindcă este subtil. Oamenii nu își exprimă în mod direct gândurile și a sentimentele.

De ce nu trebuie să accepți astfel de tipuri de comportament?

– Comportamentul negativ îți poate scădea stima de sine;

– Agresivitatea naște complexe, frici, temeri și poți fi victima violenței;

– Adevărul tău poate fi negat și ai putea fi folosită și manipulată;

– Iresponsabilitățile altora devin responsabilitățile tale, ceea ce te va extenua și te vei simți neproductivă;

– Manipularea îți va interzice exprimarea propriilor păreri și luarea propriilor decizii.

Precum ai văzut, comportamentele ostile și negative nu au un impact pozitiv asupra vieții tale. Orice comportament care îți cauzează durere nu este o normalitate. Violența, abuzul, umilința, insultele, nu sunt niște fapte care ar face parte din viața ta. Aceste comportamente îți calcă drepturile și libertatea la propria exprimarea. Iubește-te și spune „Stop!” la momentul potrivit.

Cu drag, Marry!