Niciodată nu fi cel care așteaptă să ofere flori

De prea multe ori, nu spunem lucrurile care trebuiesc spuse până nu este prea târziu să le spunem.

Când cineva pe care-l iubim sau suntem profund atașați, părăsește această viață, atât de multe lucruri ne acaparează mințile, ca lucrurile pe care am gândit să le spunem mai înainte, dar nu am avut curajul sau nu am găsit momentul potrivit pentru a ne exprima. Atunci când cineva moare, este dureros, frustrant și chiar confuz. Și dacă am fost apropiați de acea persoană, el sau ea nu va pleca din mintea și inima noastră prea curând.

Importanța bunătății.

Este foarte ciudat că oamenii așteaptă să ofere flori și să spună cuvinte frumoase, pentru a o face atunci când aceștia sunt deja plecați în lumea cealaltă. Așteptăm până este prea târziu pentru a spune ce trebuia de spus și să facem ce trebuia să fie făcut.

Am auzit oameni care vorbesc despre modul în care cineva care a murit le-a schimbat viața în bine și le-a spus ceva special sau important care a contribuit la modelarea perspectivelor lor. Iar aceste cuvinte sunt cu adevărat blânde, frumoase și semnificative.

Cât de mult ar fi însemnat pentru ei să le fi spus aceste cuvinte la timp? Sau să îi surprindem cu un buchet de flori? Oare au știut că au fost speciali și au avut un impact pozitiv asupra vieții noastre? Poate că da. Poate că nu s-au gândit deloc la asta. Dar nu trebuie să ne întrebăm acest lucru dacă ne exprimăm sentimentele acum, cât încă mai avem timp.

Timpul nu așteaptă pe nimeni.

Persoana care a însemnat atât de mult pentru noi, poate pleca doar într-o secundă. Iar durerea și suferința crește și mai mult atunci când păstrăm în interior lucruri care le-am fi putut spune, dar care rămân cu noi, pentru că am așteptat prea mult.

Moartea are o modalitatea crudă de a ne opri din drum și de a ne aduce înapoi. Ne ajută să privim viața dintr-o altă perspectivă și să acordăm atenție lucrurilor și oamenilor care ne sunt importanți

Foarte des, ne concentrăm prea mult pe noi înșine și nu ne facem timp pentru a ne gândi la ce înseamnă și alte persoane pentru noi. Suntem atât de concentrați pe avansarea pe scara ierarhică și pe obținerea succesului, încât nu mai realizăm ce înseamnă alții pentru noi și uităm să le mulțumim pentru ceea ce au făcut și pentru că ne fac să fim cine suntem.

Acționează acum.

Deci, chiar acum, oprește-te și gândește-te la acea persoană, sau poate la câțiva oameni care au făcut ceva special pentru tine. Poate te-au încurajat când te-ai simțit neputincios sau au fost singurii care te-au vizitat atunci când stăteai pe patul din spital; au sărbătorit succesul tău sau, pur și simplu, te-au iubit pentru cine ești.

Spune persoanelor respective cât de mult au însemnat pentru tine. Oferă-le flori acum – pentru a le putea vedea sau ciocolate – pentru a le putea gusta. Nu aștepta, pentru că ți se pare prea devreme. Când ți se va părea potrivit, ar putea fi prea târziu.

Fiecare zi este o oportunitate pentru a bucura pe cineva. Spune-le ce crezi cu adevărat. Și vei rămâne uimit cât de speciali, iubiți și prețuiți se vor simți.

Orice ai vrea să faci pentru cineva, fă-o acum!

Orice ai crede despre cineva, spune acum! Indiferent ce simți pentru cineva, exprimă-te acum! Este singura șansă să mai reușești.

Sursa :