Neurobiologii atenționează toate femeile: aveți mare grijă cât de mult dormiți!

Somnul este foarte important pentru starea noastră de sănătate. Dacă am dormit bine, atunci suntem mai activi, energici și fericiți. Un somn insuficient poate provoca o stare de neliniște, depresie și disfuncționalități la nivel biologic.

Este cunoscut faptul că omul are nevoie de un somn de 8 ore, dar oamenii de știință au descoperit încă ceva, după cum scrie Wake Up Your Mind.

Pentru că femeile și bărbații sunt diferiți din punct de vedere biologic, au nevoie și de o normă diferită de somn.

Femeile au nevoie de mai mult de 8 ore pentru a se simți odihnite.

Idea că somnul redă femeii frumusețe nu este un mit. Un somn de calitate îi oferă organismului abilitatea de a se regenera, deci și de a se menține într-o formă mai bună.

Somnul asigură:

1.Îmbunătățirea memoriei

Când dormim, amintirile acumulate de-a lungul zilei se arhivează în creier. De aceea, dacă vrei să memorizezi o informație, este recomandat să o înveți seara și să o repeți de dimineață. Activitatea mintală funcționează în așa mod, încât omul nu este capabil să memorizeze bine informația în timpul zilei.

2. Dezvoltarea creativității

Înainte de a face ceva, dormi bine. Oamenii de știință afirmă că atunci când dormim se consolidează componentele noastre emoționale ale memoriei, iar acest lucru poate stimula cu adevărat creativitatea.

3. Succese sportive

Studiile realizate de Universitatea Stanford au confirmat că fotbaliștii au demonstrat rezultate cu 70% mai bune după ce au avut un somn de 10 ore, timp de 7 săptămâni. Corpul devine mai rezistent, iar ei au devenit mult mai atenți la joc și mai energici.

4. Îmbunătățirea atenției

Nu te poți concentra pe ceva sau fi la ceva atent, dacă noaptea nu ai dormit bine. Somnul are un rol fundamental în funcționarea creierului. La fel, întregul organism are nevoie de odihnă pentru refacerea puterilor.

5. Un corp sănătos

Cercetările întreprinse de Universitatea din Chicago au demonstrat că persoanele care dorm suficient pierd grăsimile în surplus. Pentru că atunci când suntem somnoroși, hormonii ne semnalează să mâncăm.

6. Reducerea stresului

Stresul influențează negativ starea organismului și se intensifică atunci când nu dormim suficient. Un somn de calitate ajută să reducem stare de stres.

Sfaturile care te vor ajuta să adormi mai rapid:

– Nu privi televizorul cu o oră înainte de a adormi;

– Fă exerciții fizice zilnic;

– Evită să consumi alcool;

– Nu bea cafea după ora 16;

– Cumpără o saltea  și o pernă confortabile;

– Fă o plimbare înainte de somn;

– Nu te culca mai târziu de ora 12.

Sursa :