A ne îndrăgosti nu este o destinație, ci o călătorie spre frumosul din noi, este o experiență vie, de mare simplitate, grație și binecuvântare

Ce ne face să vibrăm atunci când ne îndrăgostim? Ce trezește în noi intâlnirea cu celălalt atunci când suntem dispuși la orice efort pentru a fi în preajma  lui?

Răspunzând la aceste întrebări, descoperim că atunci când suntem îndrăgostiți, cel mai tare simțim conectarea la ceea ce suntem noi și la cel drag de lângă noi, la realitatea care ne înconjoară în acele momente. Când ne îndrăgostim, suntem prezenți, simțim și vibrăm intens împreună în acel moment, în același loc. Suntem acolo, rezonând împreună, continuându-ne gândurile unul altuia, simțind împreună în momentul prezent, plini de ființa celuilalt, într-un spațiu creat de energia întâlnirii noastre. Asta simțim. Că suntem și nimic mai mult. Ființăm împreună și ne lăsăm trăiți de acele momente intense de prezență accentuată în care nu avem nevoie să demonstrăm nimic. Ceva se relaxează în noi. Grijile noastre se pierd în fundal. Nimic nu ne distrage atenția iar noi ne simțim vii, treziți, prezenți. A ne îndrăgosti este o stare de excelență care ne vrăjește cu magia ei pentru că în acele momente, suntem mai vii ca oricând, vibrăm trăire, suntem conectați la acea parte profundă din noi. Iubirea prin ”a fi” ne deschide spre noi și spre întâlnirea cu celălalt într-o stare aproape magică a lui ”acum” în care este suficient să ne implicăm în ceea ce există în acel moment, în acel loc. Și nimic nu pare să ne facă să fim mai fericiți.

”Ființă” vine de la ”a fi”. ”A ființa” înseamnă a rămâne în această prezență trează, deschisă, care reacționează față de realitate ca o apă care curge, este fluidă. A fi împreună cu celălalt într-o stare de receptivitate emoțională, vibrând aceeași trăire a deschiderii, a non-temerii, a însoțirii în această prezență electrizantă, este una dintre strările spre care tânjim cu ardoare în toată viața noastră, pe care o dorim, visăm la ea și o regretăm cu dor când am pierdut-o. A te îndrăgosti este ca și cum am reveni într-un loc familiar în care ne simțim bine, protejați, îngrijiți, acolo, în acel flux al existenței, singurul loc pe care ne putem baza în această lume zbuciumată. Când ne îndrăgostim avem această capacitate de a fi și a rămâne deschiși și prezenți împreună. O prezență care este sursa valorii după care ne putem conduce în iubire și relații dar și o sursă pentru alte calități umane cum ar fi: bucuria, bunătatea, curajul, generozitatea, empatia, compasiunea, autenticitatea, pe care le trăim intens atunci când suntem îndrăgostiți.

A ne îndrăgosti este nu o destinație, ci o călătorie de deschidere spre frumosul din noi, este o experiență vie, de mare simplitate, grație și binecuvântare care trece prin toată ființa noastră și suntem… suntem prezenți, vii și fericiți!

„A te îndrăgosti, atunci când o faci profund şi în forţă, reprezintă un act revoluţionar foarte puternic. A fi încântat, vrăjit înseamnă a fi trezit. Secole întregi am fost adormiţi, fără să ne cunoaştem moştenirea spirituală, iar marea noastră şansa de a ne trezi stă în a ne trezi împreună.”(Marianne Williamson)

Îndrăgostirea atunci când se întâmplă electrizant, ca o putere dincolo de înțelegerea rațională, când descoperă o întâlnire între doi oameni care nu se cunosc dar care par să se știe dintotdeuna, de dincolo de spațiu și timp, este ca o întoarcere acasă. O întâlnire între doi oameni care s-au căutat pentru a se găsi și a duce mai departe prin prezența împreună, o călătorie a evoluției și a devenirii. Sunt și astfel de îndrăgostiri ca șanse minunate pe care viața ni le oferă pentru a ne trezi. Și cea mai fascinantă trezire se dovedește a fi trezirea împreună prin iubire iar îndrăgostirea ne oferă această minunată ocazie.

Nu sunt cuvinte suficiente pentru a descrie miracolul unor asemenea întâlniri și probabil nici nu sunt necesare pentru că, simțirea este dincolo de cuvinte și vorbește fără a avea nevoie de ele. Acel sentiment al familiarității și înțelegerii fără a fi nevoie de explicații, acea companie în care îți poți odihni fără teamă vulnerabilitatea pentru că știi, pur și simplu știi și simți încrederea că ești pe mâini bune, este ceva de o profunzime spirituală. Îndrăgostirea ce aduce această prezență reconfortantă, liniștitoare, tihnită, care așează sufletul la locul lui în pacea cuminte ca o poezie frumoasă, este visul oricărei persoane care dorește trăirea conștientă, trezită, prezentă.

Îndrăgostirea ca întâlnire între suflete ce vibrează pe aceeași undă de trăire, se dovedește a fi o experiență transformatoare, unică, pe care merită să o trăiești măcar o dată în viață dacă ești cel ales să ai această magică șansă. Și dacă o ai, bucură-te cu toată ființa ta, simte-te binecuvântat și fii recunoscător cu tot sufetul tău! Ești printre cei aleși!

Aveți grijă de voi!