Mulțumesc că m-ai părăsit

Niciodată nu m-am gândit că fraza: „Cum ai putut să mă părăsești?” se va transforma în: „Mulțumesc că m-ai părăsit…”

A fost un drum lung pe care eu încă mai continui să-l urmez pentru a vedea cel mai bun lucru pe care l-ai facut cândva pentru mine. A trebuit să mă maturizez ca să înțeleg cine am fost și în cine m-am transformat. A trebuit să-mi depășesc propriile frici, fără ca cineva să-mi spună dacă procedez corect sau nu. A trebuit să învăț să-mi ascult vocea interioară care mi-a spus să te las, să-mi caut omul potrivit, în loc să mă prefac că nu văd atunci când pleci.

Am învățat să mă apreciez. Sunt o femeie grațioasă, frumoasă și curajoasă. Nu sunt cea cu care să-ți petreci restul vieții, dar sunt cea care merită să fie lângă cineva. A trebuit să fiu răbdătoare cu mine însămi atunci când credeam că nu mă voi mai opri din plâns. M-am învățat să fiu echilibrată. Am găsit echilibrul între dorințele mele și ale copiilor noștri. Eu sunt singură, iar ei sunt doi, uneori am senzația că nu le este suficientă iubirea mea. Dar, până la urmă realizez că pot face față. Am învățat să fiu vulnerabilă. Am permis să mă iubească și alți bărbați, chiar și atunci când nu eram pregătită.

Am învățat să nu mai fiu mândră, deoarece am fost nevoită de foarte multe ori să cer ajutorul. Mi-am asumat responsabilitate pentru deciziile pe care le-am luat, chiar dacă au fost greșite sau dureroase. A trebuit să accept ceea ce vorbesc oamenii despre tine și am conștientizat că asta e o normalitate. O femeie puternică ține capul sus, chiar și atunci când este vorbită pe la spate. Am învățat că nu există cineva care să mă completeze. Sunt curajoasă, chiar dacă  nu sunt perfectă. Nu mai accept să fiu de rezervă, merit să fiu prima și unica pentru cel care este încrezut în propriile sale puteri și alegeri.

Mi-am acceptat imperfecțiunile și nu mă dau drept cine nu sunt. Mi-a trebuit să înțeleg că inima mea poate iubi din nou. Chiar dacă pentru o lungă perioadă de timp nu am putut să-mi exprim sentimentele unui alt bărbat, dar am știut că e posibil, la fel cum a fost odată cu tine. În cele din urmă a trebuit să mă învăț a ierta, deoarece doar așa pot merge mai departe.

Sursa :