Mult adevăr se spune în glumă. Multe relații cad spunând adevărul

Adevărul nu întotdeauna îl auzi după o discuție sinceră, deschisă și fără remușcări. Într-o relație nu ești la spovedanie și uneori ambii parteneri caută să spună jumătate de adevăr decât să-și piardă jumătatea. Relații sunt diferite, însă în toate înțelegerile de durată nu vei găsi o doză totală de sinceritate. Vei găsi încredere, fericire, devotament, susținere, dar nu sinceritate în deplinătatea ei. Sunt detalii care nici nu merită a fi spuse. Și detalii care dacă sunt spuse, distrug tot.

Oamenii prin natura lor sunt dispuși să spună adevărul până la urmă, pentru că altfel se sufocă în propria minciună. Dacă nu o fac direct, atunci oferă indicii. Dacă nu sunt indicii, atunci o fac glumind. Pentru că să ții în tine e mai dureros decât să suporți consecințele, mai ales în relațiile care merg spre ceva mult mai stabil decât un simplu flirt. Adevărul niciodată nu a stat ascuns mai mult decât limita suportată de conștiința celui de lângă. După, se începe goana după măști. El sau ea caută să acopere o minciună cu altă minciună, iar asta duce uneori spre absurd. Cineva își pierde controlul și cineva își dă seama că nimic nu mai e la fel. Atunci relația începe să existe pe două părți: una caldă bazată pe sinceritate și una rece, trăită în minciună. De cele mai multe ori învinge a doua parte.

Unii din dorința de a fi sinceri cu celălalt spun adevărul și acest adevăr poate distruge o relație, oricât de onestă nu ar fi intenția lor la început. De asta tot ei preferă să tacă în momente de recunoștință și să scape cuvinte sincere în momente de glumă. Dacă omul drag își dă seama va durea la fel de mult, dar va fi spus cu mai multă ușurință. Toată tragedia asta ar putea fi evitată dacă oamenii trăind lângă alți oameni vor fi mai responsabili cu faptele lor. Și cu vorbele. Prea multe gesturi se fac fără a ține cont de consecințele lor. Fără a înțelege că până la urmă totul se află și când se află poate fi sfârșitul, indiferent cât de mult iubești sau cât de tare te iubește. Pentru că a fi mințit uneori e mai dureros decât a nu fi iubit. Pentru că totul în lume are un sens și o predestinare. Glumele au adevărul lor. Adevărul are consecințele lui.

Mult adevăr se spune în glumă. Multe relații cad spunând adevărul.