Adevăratul motiv pentru care se distrug 80% din relații și căsnicii

Fiecare relație este unic în felul ei. Totuși, există anumite greșeli, dar și reguli comune, care duc la anumite consecințe prestabilite. Iată greșeala făcută făcută de parteneri, care în majoritatea cazurilor duce spre despărțire.

„Dacă mă iubește, își va da seama”

Acest comportament este specific cuplurilor, unde comunicarea este un element străin. Dacă iubești cu adevărat trebuie să citești gândurile omului de alături, nu-i așa?

Să nu îndrăznești să nu-ți dai seama ce gândește celălalt, altfel ești învinuit de indiferență. În acest caz, te vei simți vinovat, îți vei cere scuze, apoi scenariul se va repeta.

„Înțelege singur” – iată o convingere greșită pe care o însușesc majoritatea oamenilor implicați într-o relație. Apoi ambii parteneri suferă și se învinuiesc reciproc. Anume AICI se ascund germenii unei ulterioare despărțiri.

Cum să depășim acest cerc vicios?

Învățându-ne să vorbim, să întrebăm și să răspundem direct la toate întrebările și neclaritățile care apar.

Încetați să vă creați lumi utopice în propria voastră imaginație și să credeți în ele. Oamenii nu sunt datori să simtă aceleași lucruri pe care le simțiți și voi. Ei nu trebuie să aibă reacții similare cu ale voastre și nici să coincidă imaginației voastre personale despre comportamentul lor.

Este extrem de important să ne putem exprima iubirea și frământările sufletești, indiferent de faptul că simțim disconfort sau nu găsim momentul potrivit pentru a o face.

Aveți grijă unul de celălalt. Interesați-vă reciproc despre lumea lăuntrică și sentimentele voastre. Arătați-i partenerului că vă pasă de el și atunci totul va fi frumos, sincer, din dragoste.

Sursa :