Motivul pentru care bărbații încetează să-și iubească femeile de lângă ei

Astăzi găsim oriunde cărți, aricole despre cum să ne găsim iubirea vieții. Ni se pare că odată ce am găsit-o totul va fi minunat. Credem că odată ce suntem implicați într-o relație frumoasă, deznodământul fericit al acesteia este inevitabil. Dar adevărul este altul. Totul este frumos până la un moment dat.

De aceea, pentru a evita punctul culminant al relației/căsniciei, în care totul devine atât de rău, încât nu mai poate fi schimbat, vă relatăm următoarele lucruri care servesc drept motive pentru care bărbații renunță la o anumită relație amoroasă:

Ești prea dependentă de el

Femeile care-și presează partenerii 24/7 cu apeluri și mesaje sunt, cel puțin, iritante. Acest gen de femei își urmează iubiții, oriunde aceștia nu s-ar afla, lipsindu-i la maxim de orice gen de spațiu personal. Ele își amână propriile planuri, pentru a petrece tot timpul cu el, obligându-l și pe el să facă același lucru.

Acest prototip al partenerei dependente nu arată decât o neîncredere absolută față de iubitul ei. Ea vrea să-l controleze din toate perspectivele, încât acesta să fie limitat în orice acțiune independentă. Bărbații înterpretează acest gen de femei, ca fiind lipsite de viață personală, dar și de stimă de sine. Ei fug de ele, chiar de la primele aparențe ale caracterului lor toxic.

Dramatizezi totul prea mult

Bărbații caută o parteneră cu viziuni optimiste și care și-ar putea rezolva majoritatea problemelor individual. Dar în cazul în care aceasta se comportă prea grav, dramatizând fiecare fleac ca și cum ar fi sfârșitul lumii, atunci e o problemă. Bărbații se simt presați de energia negativă pe care o emană partenerele lor, reacționând mult prea radical la situații simple.

Motiv pentru care, pur și simplu, renunță la aceste partenere și se îndreaptă imediat în căutarea altora.

Nu îl valorifici așa cum ar trebui s-o faci

Trebuie să menționăm că, pe lângă presiunea și discriminarea părții feminine în societate, mai există o anumită presiune și asupra bărbaților. Societatea îi obligă să fie puternici din punct de vedere fiziologic, să aibă o stare financiară bună și o carieră de succes, astfel încât să-și poată face familia fericită.

Acest cult obligatoriu al bărbatului perfect, i-a provocat pe bărbați să devină mult mai nesiguri în propriile lor forțe.

Când e vorba de alegerea partenerei de viață, ei își doresc ca iubita lor să le fie în primul rând prietenă. Ei prețuiesc mai mult ca orice femeia care le oferă susținere în perioadele grele ale vieții.

Mai mult decât atât, ei prețuiesc femeile care știu când e momentul potrivit pentru a-i complimenta sau pentru a le arunca o privire de admirație pentru o acțiune anumită. Iată de ce bărbații renunță la femeile care îi fac să se simtă nesiguri sau care îi învinuiesc de toate nefericirile lor.

Sursa :