fb

Motivul Nr. 1 de ce oamenii înșală!

Oamenii se implică în relații de lungă durată din motive variate. Cel mai răspândit dintre ele e că acești oameni simt o atracție față de partener, una mai mult decât fizică și doresc să fie împreună pe mai mult timp.

De la bun început sunt stabilite anumite reguli, de comun acord. Ambii parteneri rămân fideli fizic și spiritual unul altuia. Din păcate, marea parte dintre ei doar presupun ce se va întâmpla mai departe în relația lor, crezând că lucrurile vor continua într-un ritm anumit. Și aici e și problema.

În realitate, regulile sunt pentru ca omul să învețe să ia o decizie și să poarte responsabilitate față de această decizie. Dacă decizii nu se iau, ai impresia că pierzi controlul propriei vieți. Iată și motivul numărul 1 al neîncrederii – trădarea deseori ne face să simțim că suntem în stare să ne controlăm viața.

Pe lângă asta, mulți oameni, femei și bărbați, înșală doar pentru că se simt inutili sau respinși în relația lor. Atât în plan fizic, cât și emoțional. Multe cupluri se confruntă în relația lor cu propria gelozie și neîncredere, de aici și tendința de a accepta adevăratele dorințe interioare, care nu de fiecare dată se conformează regulilor monogamiei.

De asta și este important să porți o discuție deschisă cu partenerul, în care să stabilești clar regulile și să te întorci de fiecare dată când este necesar la ele. Regulile comune suplinesc spațiile goale, corectează.

Trădarea nu mereu înseamnă și sfârșitul relației. Dacă cel care trădează nu iese permanent din cercul încrederii, poți să-i dai o a doua șansă. În niciun caz și pe a treia. Dar e important să discutați ce s-a întâmplat, ce a dus la trădare și apoi să acoperiți rana și să începeți totul de la început. Este greu, dar nu imposibil.

Cel mai important însă este să preîntâmpini aceste momente, discutând cât mai sincer, explicând, vorbind despre dorințele tale.

Source :

sun.day.az