Momentul în care îți dai seama că Dumnezeu continuă să te înveţe lecţii importante

În calitate de adult, ajungi la o anumită vârstă când ţi se pare că cunoşti deja prea multe. Ai trecut prin atâtea experiențe de viață, care te-au învățat de sute de ori, atât de mult despre dragoste, căldură, înțelepciune, durere, vindecare și altele.

Ai întâlnit destui oameni care te-au învățat cum să determini cine este corect şi cine este greşit, cine este cinstit și cine este fals și, în general, simți că ai căpătat o capacitate bună de judecată când e vorba de decizii sensibile precum alegerea oamenilor pe care ţi-i doreşti în viitor.

Îţi dai seama că viaţa este plină de surprize şi totul este imprevizibil, dar dintr-un anumit motiv, ţi se pare că ceea ce va urma va fi mai bun, decât ceea ce a fost până acum. Te simți ca și cum ai învățat suficient pentru a trece testul și a obține o notă bună, dar apoi se întâmplă ceva care te scutură.

Ceva, pe care nu l-ai văzut venind, ceva la care nu te-ai așteptat, ceva ce credeai că nu ți s-ar întâmpla niciodată și în acest moment ai realizat că lecțiile nu s-au terminat şi că nu ești pregătit pentru test, iar Dumnezeu continuă să te înveţe ceea ce nu ştii încă .

Începi, treptat, să înţelegi că Dumnezeu ţi-a negat anumite rugăciuni şi dorințe, deoarece noile sale lecții îţi vor schimba gândurile sau poate chiar inima. Te vor face să-ţi dorești lucruri diferite. Te vor provoca să-i mulţumeşti pentru ceea ce nu s-a întâmplat cândva în trecut, pentru că altfel, nu ai fi devenit omul care eşti astăzi. Te vor transforma într-o persoană diferită.

Începi să ai încredere în calendarul şi planurile lui. Totul începe, treptat, să capete sens. Îți dai seama că, fără aceste lecții noi, ai fi putut lua o decizie care te-ar fi rănit, te-ar fi blocat într-un loc unde nu ai fi fost fericit sau ai fi ajuns cu cineva care te-ar fi făcut să te simţi mizerabil.

Începi să apreciezi durerea, întârzierile și greutățile, pentru că prin ele te auto-descoperi. Te-au făcut să-ţi găseşti pasiunea şi pe tine însuţi. Te-au împins să finalizezi unele lucruri și să-ți iei la revedere de la cei pe care i-ai iubit, ca să poți fi cine vrei cu adevărat. Te-au provocat să fii într-un loc mai bun din punct de vedere emoțional, mental sau financiar.

Când Dumnezeu nu-ţi dăruiește imediat ceva pentru care te rogi, înseamnă că nu te-a învățat, încă, ceea ce urmează să înveți. Îţi va aduce schimbări, care, în cele din urmă te vor face o persoană mai bună şi atunci vei înţelege de ce a trebuit să aştepţi.

O să priveşti înapoi şi o să înţelegi de ce nu ţi-a îndeplinit dorinţele de cândva. Vei realiza că mai trebuie să înveţi câteva lecții înainte de a fi pe deplin pregătit să-i îmbrățişezi și să-i apreciezi darurile și binecuvântările.

Vei realiza că vei fi pentru totdeauna elevul lui și că el va avea întotdeauna ultimul cuvânt, pentru că tot nu vei primi toate răspunsurile, indiferent de cine ești sau cât de mult știi. Nu uita că mai ai nevoie de confirmarea şi aprobarea lui. Întotdeauna el va ști mai bine. El te pregătește pentru cele mai grele teste, astfel încât să poţi obține cel mai mare scor.

Rania Naim