fb

„Moartea nu este sfârșitul!” 20 de gânduri spuse de geniul Nikola Tesla

Râdeau de ideile lui, însă timpul le-a pus pe toate la locul lor. Nikola Tesla a fost o personalitate incredibilă. Deseori spunea că soluțiile tehnice la multe problele îi vin pur și simplu în minte.

Tesla este considerat a fi unul dintre cele mai mari genii ale tuturor timpurilor. Descoperirile lui au întrecut cu sute de ani realitatea de atunci. Tesla știa cum cu ajutorul conștientului este posibilă schimbarea realității.

Iată 20 de citate ale marelui inventator: 

1. Chiar şi activitatea celei mai mici creaturi duce la schimbări în univers.

2. Voi face lumină electrică, adică lumină, voi face asta mişcând o bucată de fier în faţa unui fir de aramă.

3. Nu am nevoie de modele şi machete, de experimente şi desene. Atunci când am câteva idei, imaginar experimentez şi ajung direct la rezultat.

4. Ştiţi expresia „nu poţi sări mai sus de tine”? Nu e adevărat. Omul poate tot.

5. Lăsaţi viitorul să spună adevărul, să-i evalueze pe fiecare în funcţie de munca şi de realizările lor. Prezentul este al lor. Vitorul, pentru care am muncit, este al meu.

6. Viaţa este şi mereu va fi o ecuaţie fără rezultat.

7. Omul de ştiinţă nu vizează un rezultat imediat. El nu se aşteaptă ca ideile sale avansate să fie preluate cu uşurinţă. Munca lui seamănă cu cea a agricultorului – pentru viitor. Datoria lui este de a pune bazele pentru cei ce vor veni şi să arate calea. El trăieşte, trudeşte şi speră.

8. Pacea nu poate veni decât ca o consecinţă a iluminării umanităţii.

9. Nu-mi pasă că ei mi-au furat ideea… Îmi pasă că ei nu au o idee proprie.

10. Dacă vrei să afli secretele universului, gândeşte-te în termeni de energie, frecvenţă şi vibraţie.

11. Când comunicaţia fără fir va fi aplicată pe scară largă, pământul va fi transformat într-un creier uriaş, capabil să răspundă în oricare colţ al său.

12. Mulţi oameni mi-au spus că nu pot decât să visez. Doar timpul poate judeca cu adevărat.

13. Dintre toate lucrurile, mie îmi plac cel mai mult cărţile.

14. Calităţile şi defectele noastre sunt inseparabile, precum materia şi energia. Când acestea se separă, omul nu mai există.

15. Nu cred că există vreo emoţie ce poate străbate inima omului precum cea simţită de un inventator când vede o creaţie a minţii îndreptându-se către succes… Astfel de emoţii fac un om să uite de hrană, somn, prieteni, totul.

16. Intuiţia e ceva care înaintează cunoaşterea concretă. Marile taine abia urmează a fi descoperite, chiar și moartea nu este sfârșitul.

17. Nici o societate nu se poate dezvolta în lipsa unei discipline severe.

18. Cu ideile este la fel ca şi cu înălţimile ameţitoare: la început îţi provoacă disconfort şi eşti nerăbdător să te dai jos, neîncrezător în puterile proprii; dar curând îndepărtarea turbulenţelor vieţii şi influenţa înălţătoare a altitudinii îţi calmează sângele; paşii tăi devin fermi şi începi să priveşti spre înălţimi mai ameţitoare.

19. O persoană trebuie să fie sănătoasă mintal, ca să poată gândi cu claritate, dar o persoană poate gândi profund şi să fie destul de nebună.

20. Fiecare fiinţă vie este un motor cuplat la maşinăria universului. Deşi aparent afectate doar de mediul înconjurător, sfera influenţelor externe se întinde pe o distanţă infinită.