Micile deprinderi nocive care îți distrug fericirea în fiecare zi!

Învață să te prețuiești. Acest lucru înseamnă că trebuie să lupți pentru fericirea și bunăstarea ta spirituală.

Trebuie să îndepărtăm din viața noastră lucrurile cărora le permitem să ne streseze și să dezvoltăm o rezistență emoțională față de circumstanțe imprevizibile. Nu trebuie să te axezi pe momentele negative, pentru că viața este plină de momente frumoase. Trebuie să scapi de obișnuințele care îți dăunează și atunci vei învăța din greșeli.

1. Este greșit să cedezi în fața problemelor

Modul în care reacționezi la o situație depinde de tine, de starea ta din interior, nu de factorii exteriori. Dacă te-ai indispus din cauza unui lucru este numai vina ta, pentru că tu ai ales să ai o atitudine negativă.

Percepția ta asupra realității o poate modela. Numai atunci vei fi în stare să fi fericit, când nu vei ceda în fața obstacolelor și nu le vei percepe ca pe o problemă.

2. Nu este corect să ai întotdeauna așteptări ca viața să fie ușoară

Așteptarea ca viața să fie ușoară și totul să fie în conformitate cu un plan propriu nu îți va aduce nimic decât dureri de cap. Nu există zile ușoare dacă faci lucruri uimitoare. Ca să realizezi un scop trebuie să depui efor maxim.

La bătrânețe nu îți vei aminti de zilele când totul părea ușor, deoarece ele vor face parte mai mult dintr-o rutină. Vor avea însemnătate doar zilele când ai învins dificultățile și ți-ai demonstrat ție însuți că poți mai mult.

3. Perfecționismul este în defavoarea ta

Fiecare din noi este perfecționist într-un anumit domeniu, însă dorința de a face un lucru ideal creează doar frustrări.

Dacă îți pui scopuri irealizabile îți poți distruge gândirea rațională. Vei începe să faci pași pe loc și niciodată nu vei fi mulțumit de rezultat. Trebuie să știi diferența între o muncă asiduă și perfecționism.

4. Învață să trăiești prezentul

Încearcă să îți urmezi visurile pentru viitor și în același timp să savurezi clipa prezentă. Când vei renunța la cuvântul “ trebuie” vei descoperi o viață plină de surprize.

Este posibil să nu fii mulțumit de viața ta ca să te bucuri de prezent, dar însuși faptul că trăiești în această clipă are o însemnătate nemăsurabilă.

Viața este dificilă, dar încearcă să o transformi într-o aventură. Să mergi în întâmpinarea necunoscutului.

5. Nu spune niciodată “nu voi reuși”

Trebuie să fii încrezător în propriile forțe pentru că astfel te vei motiva personal să acționezi și să lupți pentru fericire. Ca să ai succes în ceea ce faci trebuie să adopți o viziune pozitivă.

6. Nu avea așteptări de la alte persoane

Vei întâlni persoane care te vor răni și îți vor submina credința în bunătate, dar acceptă-i așa cum sunt. Oamenii te vor trata diferit, dar acest fapt nu trebuie să te determine să adopți și tu o atitudine negativă față de sine.

Sursa :