fb

„Mi-ai înlocuit sufletul cu niște sâni mai rotunzi și un fund mai bombat”

„Îți mulțumesc că mi-ai oferit o dragoste adevărată. Da dragul meu, ai auzit bine, tu mi-ai oferit o dragoste adevărată. Probabil ca ești nedumerit și pentru că vreau să te fac să înțelegi cum trădarea și indiferența ta mi-au oferit asta am să-ți reamintesc ce ți-am oferit eu. Nu ți-am oferit nimic mai mult decât sinceritate, dragoste, încredere si respect. Am fost acolo când aveai nevoie și am suportat fiecare cuvânt urât din partea ta. Am iubit ani de zile pentru doi și tot m-ai acuzat că n-a fost destul. Am fost inlocuită când încă eram acolo. Mi-ai înlocuit sufletul cu niște sâni mai rotunzi și un fund mai bombat. Ce nu ai înțeles tu e că noaptea, când stai imbrățișat cu persoana iubită nu contează doar ce cupă are la sutien, contează ce are în suflet și în cap.

Da, ești bărbăt și aspectul fizic este atât de prioritar în viața ta, știu că pentru tine contează mult mai mult când unul din prietenii tăi îți spune „cât de bună e gagica ta”, decât faptul că singurul subiect al vostru de discuție este starea vremii de afară sau reducerile la poșete. Cel mai rău este că m-ai înlocuit doar o perioadă scurtă de timp, suficient cât să-ți simt lipsa dar nu suficient de lungă ca să văd că pot fi fericită și fără tine. Cât tu mergeai cu ea noaptea prin cluburi și ziua prin cafenele eu nu făceam altceva decât să-mi inventez defecte. Că doar ea e mai slabă și ea are forme mai apetisante. Mă gândisem deja la o operație de mărire a sânilor și am început să urmez o dietă bazată pe orez când eu urăsc orezul aproape la fel de mult cât o uram pe ea. În seara aia când prietenele mele s-au săturat de tristetea mea si m-au scos din casă ne-am întâlnit cu voi. M-am uimit pe mine cu puterea de care am dat dovadă atunci când am venit să vă salut.Tu voiai să-mi ocolești privirea, mie îmi era dor de ochii tăi asă că te priveam în ochi cu un zâmbet tâmp pe fata.

Atunci s-a aprins in tine dorința de a te întorce, pentru că nu puteai suporta să fiu fericită fără tine. Ai venit înapoi iar eu te-am iertat atât de ușor și asta te-a făcut să-ți dai seama că poți să pleci și să vii cum îți taie capu. Eram prea rănită ca să am încredere în altcineva iar singurătatea și dorul mă apăsau atât de tare încât te primeam înapoi de fiecare dată. M-am târât prin noroi pentru tine, cel care nu ar fi trecut nici măcar o baltă pentru mine. La urma urmei ce mi-ai oferit tu? Mi-ai dat niște amintiri pentru care să plâng, și m-ai umplut de complexe nemeritate, mi-ai călcat în picioare demnitatea si orgoliul. M-ai făcut dependentă de pastile până când am obosit să te mai iert.

Da, e adevărat: am obosit. Am obosit să fiu mințită, ignorată și neapreciată. Am obosit să-ți ascult scuzele și să văd mila din ochii tăi, știam că te considerai o brută pentru că m-ai adus in starea asta. Asa că ți-am spus să pleci, să știu că pentru mine simți doar milă m-a durut mai mult decât indiferența și trădarea. Dar nu am fost prea obosită pentru a-mi căuta fericirea. Știam că iubirea adevărată e dată doar de Dumnezeu, El cu acest sentiment leagă două suflete nu unu . Nu am putut mult timp să te iert, în ziua în care ar fi fost aniversarea noastră am mers în cafeneaua ta preferată și am comandat un ceai de mere. Atunci a fost ultima dată când am plâns de dorul tău.

Sufletul meu s-a vindecat și te-am iertat pentru tot răul făcut. Dar tu nu mi-ai făcut doar rău, tu m-ai ajutat să-l găsesc pe omul de care sufletul meu avea nevoie. El e cel care m-a făcut să mă simt dorită și în pijama, nu doar in rochii mulate. E cel care îmi dă iubire și respect nu indiferență. Acest om îmi oferă o dragoste adevarată. Și pe el îl iubesc.”