fb

Metodă japoneză de relaxare: scapă de stres în doar 5 minute

Există mai multe modalități pentru a combate stresul din timp; dacă nu învățăm să profităm de ele, această problemă ar putea deveni una cronică, ceea ce presupune că va trebui să apelăm la ajutorul psihologilor sau să luăm medicamente.

Pentru a evita așa ceva, astăzi îți vom prezenta o celebră metodă de relaxare japoneză, care te va ajuta să ameliorezi durerea fizică și emoțională pe care stresul le provoacă.

Ce este metoda de relaxare japoneză și cum ne ajută aceasta să învingem stresul?

Înainte să începem, trebuie să te atenționăm că fiecare dintre degetele de la mâini este asociat cu o anumită stare emoțională sau atitudine. Pentru a pune în aplicare metoda de relaxare japoneză, va trebui să-ți folosești una din mâini pentru a aplica presiune asupra degetelor mâinii opuse.

Dacă vrei să combați o anumită emoție, presiunea pe care o aplici trebuie concentrată asupra unui deget anume. Cu fiecare puls de presiune nou, o să simți cum starea de spirit ți se îmbunătățește.

Iată ce stări emoționale sunt asociate cu fiecare deget în parte:

Degetul mare: ajută la combaterea grijilor și anxietății.

Arătătorul: Ajută la combaterea fricii.

Degetul mijlociu: Ajută controlarea furiei și indignării.

Inelarul: Acest deget este asociat cu tristețea și depresia; aplicând presiune asupra lui, vei deveni mai hotărât.

Degetul mic: Ajută la ameliorarea anxietății și îți sporește optimismul.

Metoda de relaxare japoneză este bazată pe concepte ale medicinei tradiționale, dar acestea sunt integrate într-un exercițiu foarte simplu, pe care oricine îl poate pune în aplicare chiar la el acasă.

Dacă vei încerca acest truc incredibil, o să te echilibrezi la nivel psihic, fizic și chiar spiritual. Metoda de relaxare japoneză este o formă de autocunoaștere, relaxare și armonizare a trupului și minții, deci nu ezita s-o încerci.