Mesajul emoționant al unei românce pentru fostul ei

Ea e Sabina. M-a rugat să postez pe pagină mesajul ei pentru X, bărbatul pe care l-a iubit și pe care poate că încă îl mai iubește. S-au despărțit recent: el ieșind din relație triumfător, ea regretând. S-ar părea că e un sfârșit de relație banal, găsit la multe perechi de la noi. Dar nu, am văzut la Sabina ce nu am văzut la alte femei în prag de o despărțire: conștientizarea acestui sfârșit. Nu resemnarea, dar conștientizarea, perceperea lui ca un fapt firesc și argumentat. Acum Sabina are un mesaj pentru X, unul deschis și adevărat. p.s. zic mesaj, pentru că e mai mult decât emoție. p.p.s. dragostea mereu învinge, dacă e dragoste.

*********

,,Patru ani în urmă nu credeam că voi ajunge aici. Acest ,,aici” a fost de la bun început interpretat diferit de noi doi. Pentru el a fost prea mult, pentru mine prea serios. Știam că-l iubesc, simțeam asta, simțea și el, ne jucam de-a zilele și nopțile, ne jucam de-a poveștile spuse la o terasă sau în patul nostru. Ne jucam, și asta ne făcea diferiți de restul. Recunosc, eram nebuni de-a binelea uneori. El a trecut peste părerea părinților iar eu am insistat să mă mut la București de dragul lui.

Voiam să-l știu aproape. La început era totul perfect, chiar mi-era teamă să nu se rupă totul într-o zi. Și teama asta a apărut odată cu îndoielile lui. Părea straniu, dar îmi tot repeta că nu mă merită, că nu e potrivit pentru mine, că sunt din pătura de sus, pe când el e simplu bărbat care muncește și își câștigă existența. Atunci chiar nu conta asta pentru mine și cred că nu contează nici acum. Dar așa s-a pornit toată neînțelegerea noastră. Am plecat apoi pe 0 lună la mare în Turcia, să reîmprospătăm relația noastră, dar mai rău a fost.

El era închis în sine. Eu eram nervoasă că nu e atent cu mine. Ne-am întors plini de nervi. Apoi el a zis că până aici a fost. Am simțit că nu e doar asta problema și asta s-a adeverit mai târziu. La nici o lună de când ne-am despărțit a început să iasă cu o femeie, mult mai tânără ca el. M-am simțit trădată, dar totuși undeva știam că e bine c-a ieșit așa. Simțeam că în sfârșit pot fi liberă să iubesc fără să-mi fac griji cum va reacționa omul pe care-l iubesc. În fine, am trecut peste, dar n-am trecut peste gândul că vreau atât de mult să-i transmit câteva rânduri. Doar câteva, pentur mine e suficient….

Să știi, dragă X, că undeva vei rămâne mereu în inima mea și poate de asta și îți dores să fii fericit. Sincer, de dragul la tot ce îmi spuneai că înseamnă dragostea, fii fericit. Pentru că eu am de gând să fiu la fel. Vreau doar să-ți zic ceva ce n-am reușit și probabil că dacă nu o zic acum voi regreta mai târziu: X, viața e mult prea scurtă ca să o pierzi pe îndoieli, pe sacrificii, pe nimicuri.

O zis pentru binele tău: iubește așa cum crezi tu că e mai bine, dar nu opri pe omul de alături să iubească și el. Nu căuta să pierzi ceea ce ai. Îți doresc binele și îți doresc pe cineva care să te iubească sincer. Chiar dacă pe alocuri ai fost un laș, meriți să fii iubit. Ca să înțelegi cine ești și ce ai, mai bine-ar fi să vorbești cu alții care au trecut prin asta, să stai de vorbă cu ei, să citești cărți în care te vei regăsi, dar să nu stai și să lași mâinile în jos. Nu cred că mai vrei asta și nu cred că femeia care e acum alături merită asta. Sper să mă poți uita mai repede decât ai uitat numărul meu de telefon.

Ah da, dacă îți mai pasă, să știi că nu sufăr. Nu vreau și nu pot să sufăr, pentru că știi și tu că așa sunt eu. Eu doar pot iubi. Eu pot oferi atât de mult. Eu pot ceda. Dar să sufăr din dragoste nu am cum. Chiar și după tine….nu am cum. Te cuprind!”

Sper ca fiecare să facă o concluzie din aceste rânduri. Eu vreau să vă zic doar că începutul, mersul relației și sfârșitul ei contează la fel de mult. Și ce rămâne după contează!

Foto: favim.com