fb

Mergi după visuri, nu după oameni

Lasă toate fricile într-o parte și urmează-ți drumul. Acesta e sfatul meu pentru azi. Cel mai important lucru e să nu te lași influențat de oameni. De părerile și gândurile lor. Viața e cu multe opriri, dar tu porneștete la drum fericit. Crede în visurile tale la fel cum o făceai când erai copil. Nu cădea în capcanele societății. Luptă. Crede. Speră.

Nu te aștepta ca toți să te înțeleagă, să te susțină să te ridice din genunchi și să te încurajeze să ridici scările. Așteaptă-te la răutăți, la vorbe dure, la bârfe și înjurături. Fii gata să fii înjunghiat pe la spate de la  oamenii pe care îi credeai prieteni. Pregăteștete să fii umilit, lovit și să râdă toți de tine. Să te facă nebun și dus cu capul. Ai putea să fii scuipat și criticat. Te vei simți ca peștele  pe malul oceanului. Te vei sufoca, vei dori să cedezi. Te dai bătut? Gata, îți lași baltă visurile? Dacă da, atunci lasă-mă să-ți spun că ești un laș, un fricos. Dacă nu. Atunci îți urez baftă și drum bun.

Mergi după visuri. Nu după oameni. Secretul care te va ajuta să te simți împlinit. Niciodată să nu mergi în rând cu gloata. Să nu urmezi același drum pe care se duc ceilalți. Te va duce spre prăbușire. Nu te vei deosebi de ceilalți. Vei fi ca toți. Dar, tu ești pe acest pământ cu un scop oarecare, ai personalitatea ta, viziunea proprie asupra vieții. Nu-ți lăsa sufletul violat și hărțuit, nu permite să ți se ia tot ce ai mai bun.

Urmărește-ți visurile, ele sunt stabile, pentru că crezi în ele, pentru că îți aprțin și le dorești realizabile. Oamenii sunt amăgitori, invidioși și nu toți te pot ajuta să ajungi acolo unde îți dorești. Dorința de ați vedea visurile realitate, încrederea în tine și curajul te vor ajuta să ai lângă tine doar oamenii potriviți.

Cei care îți vor dori răul nu vor sta lângă tine, ci vor fi la spatele tău dorindu-ți răul.  Ține la visurile tale și mergi după ele, nu după oameni, pentru că ei își vor urma dorințele, iar tu vei rămâne dezamăgit că nu ai știu să te prețuiești și să faci ceea ce simți.