Meditație pentru o minte sănătoasă și o energie de invidiat: 7 pași importanți

Potrivit cercetărilor efectuate de oamenii de știință, meditația poate contribui la reducerea nivelului de stres, dar și la îmbunătățirea stării generale de sănătate.

Meditația este utilă pentru persoanele care doresc să scape de astfel de probleme cum ar fi: anxietatea, depresia, insomnia. Dar meditația mai este și un excelent exercițiu pentru creier. Învățând arta meditației, vei primi multe beneficii: vei schimba perspectiva asupra vieții, te vei relaxa, îți vei completa rezervele de energie. Cum să faci meditație? Simplu:

1. Poziție confortabilă.

Alege un loc confortabil ca nimeni să nu-ți distragă atenția. Nu ai nevoie de nimic altceva, gen: perne, lumânări, clopoței. Cel mai important în meditație este postura confortabilă și practica regulată.

2. Setarea timpului.

În timpul meditației poți fi tentat să te ridici și să găsești orice scuză ca să faci altceva. Una din cele mai dese distrageri de la meditație este privirea la ceas. E foarte ușor din timpul meditației și poți crede că au trecut doar câteva minute și că timpul pentru meditație s-a încheiat. Cronometrarea timpului dedicat meditației te va ajuta să uiți de privitul ceasului.

3. Respirația.

Respirația este o funcție unică a corpului. Respirăm cam de 10 milioane de ori pe an. Deși acest proces este unul inconștient, toată lumea își poate controla respirația. Asta înseamnă o bună comunicare cu corpul.

Dacă vei respira profund și încet, corpul tău va începe să se relaxeze. Singura ta sarcină în meditație este să-ți controlezi respirația, pentru a alunga toate gândurile care te vor învălui.

4. Gândurile.

Nu poți scăpa de toate gândurile, este un lucru imposibil. În timpul meditației poți avea o mulțime de gânduri, iar acest lucru este unul normal. Sarcina ta este să te concentrezi pe respirație, nu pe gânduri. Când te vei simți distras de gânduri, concentrează-te imediat asupra respirației.

5. Nu te judeca.

Meditația este un proces dificil și nimeni nu o poate face perfect. Gândurile tale vor fi confuze și trebuie să știi că nu este nimic în neregulă cu acest lucru. Nu te judeca dacă la început nu îți reușește.

6. Vocile din cap.

Pe măsură ce meditezi, o voce din capul tău va începe să te convingă să te oprești. Nu asculta. În timpul meditației nimic nu este important.

7. Gândurile din exterior.

Tratează meditația ca pe un experiment. Vei vedea cum gândurile apar spontan în capul tău și cum le conectezi la alte gânduri. Vei vedea că majoritatea gândurilor nici nu merită atenție. Cea mai importantă lecție pe care ți-o poate da meditația este că gândurile tale nu te reprezintă.

Meditația este o abilitate care trebuie dezvoltată. Fă-ți timp pentru același program în fiecare zi și respectă acest lucru.