fb

Matthew McConaughey despre regula vieții

Regula mea principală? Să nu fiu exagerat.

În total au fost unsprezece – unsprezece locuri de muncă diferite în viața mea. Am lucrat în port, ca funcționar la bancă, ca tâmplar, și, de-asemenea, am ambalat mazăre la o fermă.

Sunt de părere că trebuie să transpiri cu adevărat, măcar o dată-n zi.

Înainte de a intra la Universitatea din Texas, am plecat pentru un an în Australia și m-am angajat ca asistent de avocat, pentru că îmi doream să devin avocat.

Mi-a plăcut această țară și acest deșert. Un alt lucru pe care l-am învățat de la oamenii de acolo: să nu permit nimănui să-mi umple capul cu tot felul de gunoaie.

Nu am devenit un avocat, pentru că am înțeles: majoritatea avocaților sunt conștienți că din cauza lor cineva este declarat vinovat.

Cel mai bine, îmi aduc aminte de acea pauză de 15 secunde, când mi-am sunat părinții, care abia mi-au plătit facultatea de avocatură, și le-am zis: „Mamă, tată, vreau să schimb totul. Mă duc la școala de film.”

Nu-mi plac premiile și trofeele, dar mi se pare corect să judeci arta. Dacă nu am fi avut aceste mijloace de apreciere domeniul artei, Shakespeare ar fi însemnat nu mai mult decât un jurnal de adolescent.

Viața mea a fost schimbată de Joel Schumacher, atunci când m-a chemat în „A time to kill”. Anterior mi-a spus „nu” de o sută de ori în aceeași zi, iar aici, brusc, am primit ceea ce nici măcar nu am cerut.

Aproximativ 60 de secunde – atât timp am fost sceptic față de ideea de a părăsi marele ecran pentru ecranul televizorului.

Pentru a slăbi, trebuie să te alimentezi foarte bine, doar că foarte puțin. Două porții de pește de două ori pe zi, un bol de legume de două ori pe zi – timp de patru săptămâni.

Iubesc lucrurile care te aduc mai aproape de perfecțiune.

Onestitatea este foarte crudă, dar apreciez orice tip de sinceritate.

Uneori, trebuie să-ți organizezi zile de neuitat, atunci când știi de alaltăieri că mâine nu trebuie să faci nimic.

Când ești de unul singur, poți să-ți organizezi o plecare-n Africa timp de 10 ore. Acum nu am această posibilitate. Dar copiii nu-ți îngrădesc posibilitatea de a călători. Uitați-vă la ai mei. Cu toții au pașapoartele pline de ștampile.

Îmi place să mă plimb cu copiii. Drumul pe care ai mers de o sută de ori, ei sunt capabili să-l facă absolut nou pentru tine.

Îmi place să fiu tată: dintr-o dată, viața mea a devenit mai interesantă decât munca.

Dacă oamenii ar fi niște cifre, familia ar fi un numitor comun.

Copiii au foarte multe întrebări și le pot răspunde aproape la toate. Dar, recent, fiica mi-a adresat o astfel de întrebare:„ Tată, de ce ai gâtul lung ca la girafă?”. De ce este o întrebare minunată? Pentru că se încep întrebările cu „de ce”, „ce”, „când” și „unde”.

Viața trebuie, pur și simplu, trăită. Fără nici un fel de adjective și adverbe. Doar substantive și verbe.

Să-ți trăiești viața fără să păcătuiești – este ca și cum ai sta sub ploaie, fără a te uda.

Cel mai greu este să-ți construiești o relație cu tine însuți.

Uită-te în grădina ta – iată regula mea. Îngrijește florile, și nu alerga după fluturi, drept rezultat – fluturii vor zbura singuri spre tine. Astfel este construită viața.

Vrei să devii scriitor? Așează-te și scrie. Vrei să fii regizor? Filmează ceva pe telefonul tău chiar acum.

Furia. Ce altă emoție îți va oferi atât de mult? Din furie se întâmplă toate lucrurile.

Patruzeci – cea mai bună vârstă a unui bărbat. Vârsta potrivită să râzi și să iubești.

Nu duc evidența unui jurnal, dar am în rezervă fiecare film în care am jucat și din fiecare, am câte o călătorie extraordinară.

Îmi amintesc de vorba unui astronaut: „ Cu cât ești mai departe de Pământ, cu atât mai multe afli despre el.” La fel ca și mine: aflu mai multe lucruri despre America, când plec din țară. Și pentru a afla mai multe lucruri despre mine, trebuie să mă pierd în pustiu.

Dacă nu ai parte de suficientă frumusețe – pleacă în Islanda.

Dintr-un motiv sau altul, ne analizăm eșecurile mai mult decât succesele.

Source :

esquire.ru