Marile diferențe dintre o relație adevărată și una toxică pe care trebuie să le cunoști

Poți să fii într-o relație toxică și să nu -ți dai seama. La exterior totul pare așa cum ți-ai dorit, în realitate însă această relație te consumă și îți otrăvește sufletul.

Iată marile diferențe dintre o relație adevărată și una toxică pe care trebuie să le cunoști. 

1.Susținerea. 

În relațiile adevărate este importantă dezvoltarea individuală a fiecărui partener. Fiecare vrea să fie mai bun pentru celălalt. În relațiile toxice se ține cont de relație și cum ea este privită din exterior. Partenerii încearcă să pară ceea ce nu sunt.

2. Libertatea.

În relațiile adevărate fiecare din parteneri are interesele și deprinderile lui, prietenii săi. Poți să faci ce simți și ce îți place, fără a-ți fie teamă că celălalt te va împiedica. În relațiile toxice există mereu sentimentul că celălalt este împotrivă.

3. Individualitate.

În relațiile adevărate oamenii se acceptă reciproc și se apreciază așa cum sunt. În relațiile toxice fiecare încearcă să-l schimbe pe celălalt, să-l transforme în omul pe care ar putea să-l iubească.

4. Apropierea și sexul.

În relațiile adevărate intimitatea este o alegere, rezultatul iubirii comune, al grijii și apropierii emoționale. În relațiile toxice sexul este un element de presiune din partea celuilalt, din cauza fricii, a neîncrederii. Simți că ești obligată să faci ceea ce nu vrei.

5. Comunicarea. 

În relațiile adevărate oamenii poartă discuții constructive, încercând să se înțeleagă reciproc și să se ajute. În relațiile toxice toate discuțiile se rezumă la ceartă și învinuiri, folosindu-se diverse instrumente manipulative.

Tu decizi ce relație să ai și cum să fii alături de partener. Dar tot tu ești cel care suportă consecințele.