Marea greșeală pe care o fac oamenii atunci când se implică într-o nouă relație

O nouă relație este întotdeauna o experiență emoționantă. În cadrul ei încă mai suntem ancorați parțial de convingerile amoroase ale trecutului, dar deja încercăm să preluăm o abordare mai sănătoasă, nefăcând greșelile de cândva.

Petrecem o groază de timp cu noul partener. O facem, întrucât ne dorim să-i cercetăm personalitatea și propriile noastre trăiri în prezența lui, dar și pentru că îi cerșim afecțiunea, de care am fost lipsiți o perioadă atât de lungă în urma despărțirii.

Din acest moment încep problemele…

Fiind capturați în propria dorință de a ne afirma calitativ în ochii noului partener și de a-i absorbi atenția și afecțiunea, pierdem o parte din identitatea noastră.

Acest lucru este deosebit de periculos, pentru că el ne estompează limitele personale și îi permite unui om relativ nou în viața noastră să ne pătrundă poate mult prea rapid în suflet. În astfel de momente de vulnerabilitate și expunere emoțională, este esențial să ne asigurăm că omul căruia ne deschidem, este unul de încredere.

Imaginează-ți cât de devastator ar fi scenariul în care ai ales să-ți dai în vileag lumea lăuntrică, dar ai fost judecat/ă sau respins/ă sau neînțeleas/ă. Astfel de circumstanțe ar reprezenta o lovitură grandioasă asupra stimei tale de sine, dar și asupra posibilității tale ulterioare de a mai avea încredere în oameni.

Din acest motiv, te îndemn să nu faci această greșeală. Ai răbdare. Oferă timp relației și omului de lângă tine să-și arate adevărata față. Nu-i permite să-ți invadeze lumea lăuntrică, chiar dacă ți se pare că e perfect/ă pentru tine.

Setează limite și ține-te de ele. Nu te lăsa rănit/ă sau forțat/ă să demonstrezi ceva…

Făcând asta, dai dovadă de inteligență emoțională și cel mai important – de respect față de tine însuți și bunăstarea ta psiho-emoțională.

Reține: dacă el/ea este, cu adevărat, persoana ta, el/ea îți va respecta alegerile, ritmul afectiv și pregătirea de a te deschide!

Omul tău întotdeauna te așteaptă, te înțelege și te susține, tocmai din acest motiv izbutești să te simți armonios conectat/ă de propriile tale viziuni, necesități și dorințe, când eși lângă el, fără a te contopi haotic în ale lui.

Daniela M.