Marea greșeală pe care o fac femeile mature în viață și în dragoste

„Dacă vei continua în același ritm, nimeni nu te va dori”, mi-a spus colega în timp ce măncam o prăjitură.

Probabil ar fi trebuit să mă sperie aceste cuvinte și să conștientizez că eu sunt responsabilă de privirile pe care le întorc bărbații după mine. Pentru noi, femeile, fraza: „Ai grijă de tine” înseamnă cumva că trebuie să satisfacem dorințele bărbaților. Această abordare este foarte obositoare. E atât de obsesivă încât cu timpul începe să-ți bântuiască mintea.

Asta ar însemna că trebuie să renunț la friptura delicioasă, la paharul de vin roșu și să nu le mai acord atât de mult timp copiilor și soțului. Pentru că trebuie să plec la sală, să fac nișe exerciții fizice stupide. Iar după toatea astea bărbatul de lângă mine îmi va atinge indiferent corpul bine lucrat la sală. Pe bune?

Este clar faptul că mintea femeii tinde spre idealuri dubioase. Zi de zi vor încerca să devină mai perfecte – își vor pune mai mult fon de ten pe față, își vor mări mai mult sânii sau pur și simplu vor transforma bărbatul într-un robot.

Este mai ușor și mai ieftin să pleci într-o vacanță în Egipt, decât să te transformi într-o femeie perfectă pentru un oricare bărbat. Pur și simplu femeile înțeleg că implanturile și operațiile estetice sunt calea cea mai ușoară pentru atingerea scopului.

Femeia din zilele noastre nu stă pe lor toată ziua, dimpotrivă: duce aceleași greutăți pe care le duce și un bărbat. Aceste greutăți o epuizează: femeia simte dureri de spate, apar kilogramele în plus și tot mai multe probleme de sănatate.

Poate că e timpul să meargă la sală, la piscină și la masaj. Dar femeia de azi nu știe de acest lucru. Ea doar știe să facă tot posibilul să placă unui bărbat. Nu este interesată de propria sa sănatate. E destul de matură ca să facă observație colegei care mănâncă o prijitură, dar nu e suficient de realistă ca să aibă grijă de ea.

Femeia în general tinde să aibă grijă de toți – de copii, de nepoți, de soț, dar nu și de ele. Nu știe să fie atentă de sănătatea ei. Iar grija pentru ea se egalează cu pantofi cu toc și un strat gros de rimel.

Între timp ceea ce nu este răsfățat și îngrijit se îmbolnăvește. Iată de ce avem o mulțime de femei care au probleme de sănătate. Și nici nu realizează că ar putea face ceva pentru ele. Nu au timp – fără ele toți cei din jur se vor pierde.

Cu toate astea vor să fie frumoase. În loc să aibă grijă de sănătatea lor, femeile își măresc sânii, se dau cu cremă și așteaptă fericirea. Ar fi minunat dacă va veni ziua în care vei înțelege că așa nu este corect. A-ți oferi atenție nu înseamnă să te machiezi și să-ți faci operații estetice. A fi atentă cu tine însăți înseamnă a face ceva doar pentru tine.

Sursa :