Majoritatea oamenilor nu sunt pentru totdeauna. 9 semne că ai confundat „omul-lecție” cu „sufletul-pereche”

În viaţa noastră există două feluri de oameni: cei care vin ca învăţători şi cei care vin ca suflete pereche. Avem relaţii foarte furtunoase şi dureroase cu primii iubiţi din viaţa noastră, dar anume aceste relaţii ne învaţă foarte multe lucruri. În următoarele relaţii avem fie o prietenie pe viaţă, fie o iubire mare. Iar multele suferinţe de care avem parte în relaţiile noastre este din cauza că încurcăm prima relaţie cu cele care vor urma, cele adevărate. 

Sunt câteva modalităţi prin care putem face diferența dintre „omul-lecție” cu „sufletul-pereche”:

1. Relaţiile cu „oamenii-lecție” devin dureroase atunci când încercăm să îi facem sufletul nostru pereche. Marea dragoste pe care vrem să o extindem, persoana a cărei aprobare o căutăm în permanență, persoana care ne place cu adevărat, dar cu care nu ne potrivim deloc… Acestea sunt semne ale unor oameni care nu vor rămâne mult timp în viaţa noastră. 

2. „Oamenii-lecție” revin în viaţa noastră din nou şi din nou.

Până când învăţăm lecţia pe care trebuie să o învăţăm. Acest lucru se datorează faptului că mai întâi trebuie să înveţi să te iubeşti pe tine însăţi, să-ţi schimbi modul de gândire şi să vezi lumea. Până atunci, vom continua să avem alături acelaşi tip de oameni, relaţiile cu care vor fi destul de dureroase. 

3. Sufletele pereche sunt oamenii cu care ne simţim foarte uşor. Nu trebuie să ne străduim prea mult ca să fim iubiţi şi apreciaţi. În momentul când trebuie să luptăm ca să câştigăm iubirea cuiva, înseamnă că aceasta nu este iubire adevărată. 

4. Cu sufletele pereche putem vorbi la nesfârşit, că mereu vom avea despre ce. Vorbim despre orice şi despre nimic şi mereu este interesant.

5. Nu alegem sufletul pereche.

Aşa s-a primit, aşa s-au aranjat lucrurile. În astfel de relaţii nu depunem vreun efort: doar ne potrivim şi mergem împreună prin viaţă, de parcă aşa şi trebuie să fie.

6. Ne epuizăm fizic şi mental, gândindu-ne dacă suntem predestinaţi să fim cu aceste persoane. Cu sufletele pereche nu s-ar întâmpla aşa.

7. Uneori, anumite obiceiuri învățate din relaţiile cu „oamenii-lecție” pot fi preluate în relaţiile cu sufletele pereche. Experimentând acest lucru împreună, doar ne vom apropia şi mai mult unul de altul.

8. Niciodată nu trebuie să ne facem griji pentru relaţia noastră cu sufletele pereche, despre faptul cum ne văd ei şi ce cred despre noi. Când vine vorba despre relaţiile cu „oamenii-lecție”, totul este exact invers.

9. Nu putem accepta şi nici nega că unul dintre „oamenii-lecție” nu este sufletul nostru pereche. 

Sursa :