Majoritatea cuplurilor se căsătoresc la timpul nepotrivit! Savanții au descoperit cea mai corectă vârstă pentru un mariaj fericit

O mulțime de femei se căsătoresc când încă nu sunt pregătite sau dimpotrivă, prea târziu. Iar ca efect firesc a acestor acțiuni este mariajul nefericit.

Cercetările lui Nicholas Wolfinger au arătat că vârsta optimă pentru a te căsători este între 28-32 de ani. La aceasta vârstă femeia devine mai calmă, mai rațională și pregătită să își asume rolul de soție și mamă.

Ca soție ea este mult mai atentă la necesitățile soțului, îi oferă sprijinul necesar și se bazează pe loialitate în atitudinea ei față de partener. Ca mamă ea este grijulie, dispusă să îi ofere cât mai mult timp copilului și educației lui.

Statistic, mariajele care au loc în această perioadă a vieții sunt cele mai durabile și puternice în fața stresului cotidian. Atunci persoanele sunt mult mai rezistente la problemele care pot amenința viața de familie.

Wolfinger afirmă că fiecare an în plus sau în minus mărește șansa divorțului cu 5%.

Când ești prea tânăr, ești mai susceptibil la dificultățile pe care le poate întâmpina mariajul. Te simți presat de responsabilitatea pe care o ai față de partener, concomitent cu tensiunea la locul de muncă și impasurile financiare.

Iar persoanele mai în vârstă nu mai au flexibilitatea emoțională necesară.

Caracterul lor este unul deja consolidat și le este mai dificil să meargă la compromisuri și să se modeleze în conformitate cu așteptările partenerului.

Psihologii spun că vârsta de 30 de ani este optimă mariajului, deoarece atunci ai o situația financiară sigură, ai experiență necesară și ai acumulate o serie de viziuni clare asupra vieții.

Majoritatea căsătoriilor înainte de vârsta de 30 de ani se ruinează din cauza absenței acestor 3 factori. Când ești prea tânăr, ești încă în căutarea unor noi experiențe, senzații, ești doar la începutul carierei, iar procesul de introspecție îți oferă mai multe întrebări decât răspunsuri.

În acest context, nu ar trebui să disperi că încă nu ești căsătorită, deoarece vârsta favorizează viața de familia fericită.

Sursa :