Mai bine să fii în brațele celui care te iubește, decât la picioarele celui pe care îl iubești. Ține minte asta…

Sunt relații în care totul pare frumos și minunat. Vedem pe stradă tineri care se țin de mână și se sărută pasional. Tineri care își zâmbesc și se îmbrățișează. Tineri care își jură dragoste veșnică.

Dar, oare există iubire adevărată între ei? Câți dintre cei care zic că se iubesc sunt sinceri? Câți o fac din interes sau dintr-o banală deprindere? E la modă să te exprimi în cuvinte fabuloase, cu greutate, cuvinte care pot cuceri definitiv un om. Dar ce se ascunde în spatele unui text verbalizat cu iscusință.

Sunt foarte multe cupluri unde reciprocitatea lipsește, unde doar unul din parteneri iubește cu adevărat și, prin extensie, e gata să respecte, să construiască, să vizualizeze un viitor în doi. Celălalt pur și simplu se minte că simte ceva, joacă un rol sau poate că are anumite motive să rămână.

Să recunoaștem, sunt puține relații care încep cu o dragoste reciprocă trăită la fel de intens de ambii. Atunci mai bine să fii în brațele celui care te iubește, decât la picioarele celui pe care îl iubești. Pentru că în ultimul caz nu e vorba de iubire, ci de o iluzie.

Ai mai multe șanse să te îndrăgostești de omul care ar face totul pentru tine, să îi prețuiești gesturile și vorbele sincere, decât să convingi un om indiferent să te iubească. Mai bine să fii fericită, decât să mimezi fericirea, nu-i așa? Mai bine să construiești, decât să te forțezi.

Mai bine să te apropii sufletește de un om al căror gânduri îl poartă către tine, decât să vrei să apropii un suflet rece. E inutil și e dureros. Ba chiar e imposibil.

Atunci când iubești un om care nu-ți poate împărtăși aceleași sentimente, lasă-l să plece. Nu-l urî, nu-i dori răul și nu cerși de la el atenție, nu-l face să se simtă vinovat pentru faptul că nu te poate iubi.

Iar dacă tu ești acel om care nu iubește, pleacă. Nu da speranțe unui om îndrăgostit, nu-i provoca suferință. Vei fi cel mai fericit om din momentul în care relația se va baza pe reciprocitate.

A fi în brațele celui pe care-l iubești și care te iubește la fel de profund e cea mai frumoasă emoție, cea mai minunată trăire.

Trăiește-ți viața iubind și ține-te de mâna celui care te poate iubi cu adevărat, fiind la rândul tău gata să oferi aceeși emoție.

De Vorbă cu Tine

Mai bine să fii în brațele celui care te iubește, decât la picioarele celui pe care îl iubești. Ține minte asta! – citiat cu autor anonim