fb

Magia exercițiilor energetice – iată efectul puternic pe care îl au în vindecarea emoțională

Clienții care află că practic nu doar psihoterapia clasică, ci și exercițiile energetice, mă întreabă: ,,Care este esența și eficacitatea cestor exerciții?”

Odată ce o persoană m-a întrebat acest lucru, îmi dau seama că ea este cointeresată în dezvoltarea personală.

Ca să înțelegi mai bine cum funcționează aceste exerciții energetice, gândește-te la o femeie care a venit într-o sală de sport pentru a-și tonifica mușchii și pentru a arăta mai bine. Ea consideră că anume acest lucru o va ajuta să aibă succes la bărbați, ca să construiască niște relații de durată cu aceștia.

S-a identificat că, de multe ori, acționăm pentru a înlătura un disconfort, dar nu întotdeauna conștientizăm cauza apariției acestuia. Aici intervine psihoterapia.

Acum imaginează-ți că femeia menționată mai sus își raționalizează, într-un fel sau altul, decizia. Ea consideră că vrea să arate bine pentru a se plăcea singură pe sine.

Această femeia merge de mai mult timp la sală, angajează un antrenor personal și obține niște rezultate vizibile. Ea începe să se placă tot mai mult și mai mult, dar acest lucru nu îi oferă soluția pentru disconfortul ei. Disconfortul nu a dispărut, pentru că nu kilogramele în plus erau motivul acestuia.

Adevărata cauză este un conflict interior. Se întâmplă ca o parte a noastră să vină în susținerea unui lucru, iar cealaltă în dezaprobarea lui. La fel și în cazul acestei femei. Pe de o partea ea vrea să aibă o relație serioasă cu un bărbat, iar pe de altă parte are o idee preconcepută că niciun bărbat nu o merită.

Dacă cândva ea își va da seama că disconfortul ei este provocat de o dorință irealizată de a construi o relație, ea va căuta soluția directă anume la această problemă.

Să presupunem că această femeie s-a adresat unui psihoterapeut. Ea a depistat ce anume a provocat conflictul interior, a găsit un remediu și acum este fericită.

Dacă această femeie va urmări același lucru – să se placă mai mult –  dar va folosi exercițiile energetice, în loc de sala de sport, ea va trece printr-un alt proces de vindecare. Energia va acționa asupra acelor zone care sunt conectate direct cu disconfortul emoțional.

Se va realiza conexiunea cu disconfortul real, nu cu unul inventat. Vor fi activate acele zone care vor predispune persoana să își exteriorizeze disconfortul. Femeie va găsi numai bărbați care o vor dezamăgi. Toți vor fi prea infantili și prea indiferenți și se va atașa tot mai mult și mai mult de ei.

Acest lucru o va afecta tot mai mult și mai mult în sens negativ. Apoi ea va realiza că inconștient găsește bărbați în care nu te poți încrede și va avea tot mai mare încredere în ei. Dar exercițiile energetice îi vor permite să depisteze mult mai repede acest disconfort interior.

Advertisement

Exercițiile energetice nu sunt obligatorii pentru ședințele de psihoterapie. Dar prin intermediul lor se obțin rezultate mult mai rapide.

Nu vrei și tu să obții rezultate mai bune într-un timp mai scurt? Crezi că exercițiile energetice sunt o idee bună?

Source :

psy-practice