Mă iubește, îl iubesc. De ce totuși nu mă cere de soție?

Din ce în ce mai multe cupluri trăiesc ca soț și soție fără însă să fi spus „DA” în fața altarului. Totul ar fi în regulă dacă EA nu ar visa de ceva vreme să fie cerută de soție.

Multe reprezentante ale sexului frumos își pun la punct absolut toate detaliile legate de ziua nunții – de la modelul rochiei de mireasă și până la culoarea și ornamentele invitațiilor pe care intenționează să le distribuie nuntașilor-cu mult înainte să fi fost cerute în căsătorie.

Dar când relația se demonstrează stabilă și se extinde pe mai mulți ani la rând, iar cererea întârzie să apăra, dezamăgirea și frustrarea încep să se instaleze în sufletul lor, mai ales atunci când prietenele apropiate au realizat deja acest vis.

De ce EL nu se gândește că ar fi momentul potrivit să oficializeze relația

Uneori partenerul consideră că armonia de cuplu este desăvârșită, astfel încât orice schimbare ar putea da peste cap echilibrul și confortul obținute pe parcursul relației.
Alteori este pur și simplu e o chestiune de comoditate: „de ce să-mi complic singur viața, când am oricum la dispoziție tot ceea ce-mi doresc?”.

Dar nu toți bărbații ascund astfel de gânduri meschine – există cazuri în care, înainte de a cere în căsătorie persoana iubită, EL vrea să se asigure că va putea oferi cuplului stabilitate și siguranța economică, mai cu seamă în situația în care se intenționează să se facă un pact cu barza, pentru ceva bebeluși care să umple casă.

Planurile pot impune așadar o perioadă mai mult sau mai puțin îndelungată pentru a putea pune lucrurile la punct, a strânge ceva bani de-o parte, a obține un job mai bine plătit, sau a semna un contract avantajos, care poate asigura bunăstarea familiei pe mai mulți ani.

Desigur, motivele variază de la caz la caz, dar când tensiunea sporește din pricină , lucrurile tind se complice, iar relația însăși se poate regăsi la un moment dat pe marginea prăpastiei.

De regulă, femeile au un mod lor special de de a lansa semnale atunci când își doresc se căsătoarească – totul e ca acestea fie recepționate de partener clarificate în timp util pentru a evita ca chestiunea să se transforme într-o veritabilă bombă cu ceas.

Oaia neagra a grupului de amici

Dorința de a fi cerută de soție poate să se demonstreze însă o simplă ambiție de doi bani, atunci când nu are la bază puternice sentimente afective reciproce.

Nu puține sunt cazurile în care femeile doresc să se căsătorească doar ca să le facă în ciuda prietenelor, sau ca să spulbere mitul „oii negre” a grupului de amici în care se regăsește singura burlaciță.

Dacă te afli în această situație, poate că e mai bine să-ți amintești că o căsnicie reușită are nevoie de o autentică poveste de iubire.

Sursa :