„Mă iubea la nebunie și eu iubeam pe altul. L-am înșelat.” Lecția unei femei care a înțeles că trecutul poate ucide

Ea este Maria. A trăit o poveste de dragoste, apoi alta, apoi s-a blocat între două sentimente puternice și prezentul ei nu a mai fost la fel. Regretul ei s-a transformat în lecție de viață iar povestea ei de dragoste e simplă, dar cu atât sens. Și totuși, prezentul contează cel mai mult.

„L-am cunoscut pe Adrian la patru luni după ce m-am despărți de Marcel. Adrian era un băiat frumos, deștept, cu vorbe potrivite la el și cu o sinceritate pe care o trăiam pentru prima dată alături de un bărbat. Mă iubea și eu simțeam asta cu toată ființa mea. Până când într-o zi mi-a scris Marcel. A fost un simplu mesaj, dar care mi-a întors tot trecutul în prezent. El a fost prima mea dragoste și alături de el trăisem primele emoții ale unei sărut, ale unei atingeri. Știam că nu fac bine, dar am continuat să răspund la mesaje. Marcel era tipul de băiat dur, rece și indiferent. Eu, pe atunci o puștoaică de doar 19 ani, m-am îndrăgostit la nebunie de el. La început era cât de cât bine, după care au urmat certurile și chiar primele lovituri. Dar îl iubeam și nu puteam să fac nimic cu mine. 

Ne-am despărțit după ce mă înșelase de vreo patru ori. Apoi l-am cunoscut pe Adrian. Nu știu, am simțit că trebuie să fiu sinceră cu el. I-am spus tot și el a acceptat cu bărbăție și atitudine povestea mea. M-a strâns mai aproape de pieptul lui și a spus că mă va proteja de toată lumea rea. Eu l-am crezut și nu m-am înșelat. Dar am fost o proastă care mai trăia cu trecutul. Într-o zi a reapărut Marcel. La fel de arogant și rece, dar când l-am simțit iar alături am uitat de toate. Într-o clipă de vrăjeală l-am lăsat să mă strângă în brațe, să mă sărute. Și m-am culcat cu el. E cea mai mare greșeală din viața mea. E dincolo de regrete. După i-am spus tot lui Adrian. Plângeam și-i spuneam că am trădat planurile noastre de viitor, amă trădat dragostea noastră, am trădat tot. 

El mi-a zis că are nevoie de timp să se gândească. Era pentru prima dată când mi-era frică de ceea ce aș putea pierde. Am înțeles că de fapt îl iubeam doar pe el, omul din prezent. Arevenit peste câteva zile în pragul ușii, spunându-mi cuvinte pe care le voi ține minte o viață: „o să te pierzi dacă nu rămân. Și cred că o să mă pierd și eu dacă plec. Vreau să am încredere în tine.” Plângeam atunci și eram pină de recunoștință. Acum sunt alături de el, omul meu drag, suntem fericiți și împliniți. Vin cu un mesaj către toate femeile, nu lăsați trecutul să domine viața voastră. Nu faceți greșeala după care veți putea regreta mult. Mie mi-a mers. Voi puteți regreta o viață. Trăiți prezentul, trăiți dragostea alături de cel care vă iubește cu adevărat.”

Foto: juliatrotti.com