,,M-am născut a doua oară atunci când m-ai lovit…”

Am desenat iubirea pe sufletul meu. Era un soare și avea un cer senin. Mirosea a primăvară. Era atât de spectaculos încât eram sigură că nimic nu va distruge linștea ce persista în interiorul meu, dar într-o zi lacrimile au pustiit peisajul. Cerul a fost inundat de nori. Nu mi-a mai fost frică că l-aș pierde. Dimpotrivă, doream să dispară, să mă lase singură în viața mea și cu suferința, gândurile și speranțele mele. Vroiam să-l șterg din amintiri, să nu mai depind de iubirea lui. Îmbrățișările lui erau grele, reci. Nu-l mai visam, nu-l mai doream. Simplu. Nu mai trebuia să ne lege nimic. Prezent sau viitor. Trecutul trebuia uitat, spulberat, nimicit.

Și când mă gândesc că a fost cândva frumos. Destăinuri și visuri împărțite la doi. Iar atunci când m-am ales cu câteva lovituri, apoi cu cicatrici pe corp, apoi cu amenințări… m-am pierdut în propriile alegeri, dorințe, priorități. Eram ca un castel construit pe malul mării, care puțin câte puțin era distrus de apă. Fiecare promisiune era o miciună pe care mă străduiam să o cred.

Te-am iubit natural. Fără declarații în plus, fără scopuri mediocre, fără măști. Și m-am ales cu multă durere, cu visuri risipite. Agresivitatea ta a distrus totul. A nimicit  și a pârjolit cele mai minunate zile pterecute în doi. Sentimentele pure, sincere s-au transformat în cuvinte dure. Toate au avut un rost.

M-am născut a doua oară când m-ai lovit. Am aflat cum e să trăiesc fără tine. Să expir aerul proaspăt de după o ploaie de vară și să nu fiu sufocată de prezența ta, de mâinele tale puternice. Mi-am aflat prețul. Mi-am descoperit scopul meu pe acest pământ. Am înțeles că nu m-am născut accidental și că nu sunt aici și acum dintr-o greșeală a universului. Dar mă aflu în această lume, deoarece așa a dorit cerul și natura. Iar tu ai fost intrusul care m-a ajutat să mă regăsesc, să mă bucur de frumusețea pe care o eman. Să mă iubesc, pentru că doar așa vor putea și alții să mă iubească. Fără tine am pictat zâmbete și fericire în loc de palme și răni.

Cât de naiv nu ar suna, dar să știți că orice dezamăgire te va face să te transformi, să fii alt om, să fii cu mintea curată, sinceră. Vei fi o femeie puternică, calculată. O singură condiție: să spui la timp STOP.