M-am îndrăgostit de el la nebunie, pentru că mă iubește chiar și atunci când nu pot să mă iubesc pe mine

Majoritatea oamenilor afirmă că înainte să te implici într-o relaţie, este important să înveţi să te iubeşti pe tine. Dar acest lucru este fals.

Din experienţa multor cupluri deducem că această condiţie nu este una obligatorie. În unele situaţii dificile, pur şi simplu este greu să te iubești pe tine.

Dacă întâlneşti pe cineva care din start demonstrează afecţiune puternică faţă de tine, eşti o persoană foarte norocoasă. Ulterior, acest lucru te va ajuta să capeţi mai multă încredere în propriile forţe .

Cu toţii cunoaştem prea bine situaţia când noul partener nu este în stare să ne satisfacă necesitățile emoținale. Deseoi acest fapt nu se schimbă.

Este greu, însă în astfel de situaţii cel mai corect lucru este să ne continuăm drumul fără o astfel de persoană. Poate însăşi dragostea e o „minciună drăguţă”? Nu, nu este aşa.

În fiecare zi, întâlnim oameni fericiţi, înaripaţi de acest sentiment. La urma urmei, cel mai relevant exemplu este istoria părinţilor noştri. Dar, oare se mai iubesc ei după atâţia ani?

Aceste gânduri, aceste întrebări apar zilnic şi adesea într-o formă pesimistă. De ce iubirea dispare, fără să ajungă să să înflorească? De ce dragostea nu este un lucru exact? Oare te va putea iubi cineva cu adevărat?

Peste o perioadă înţelegi că o astfel de atitudine te influenţează negativ. Speranţa dispare. Tot mai des trăieşti momente de frică. Simţi că ai nevoie e cineva anume pentru a te salva.

Ai nevoie de un om care-ţi va fi alături, care-ţi va ghida drumul în larg. Mulţi afirmă că tu însăţi trebuie să-ţi luminezi calea. Trebuie, la început, să devii independent şi apoi să creezi o relaţie cu cineva.

Dar, adevărul constă în ceea că nu există reguli generale pentru toţi.

Uneori cel mai corect lucru este să lupţi singură. Alteori, te poţi lăsa purtat de val, până când cineva va fi voluntar alături de tine în momentele grele.

Sursa :