M-am îndrăgostit de cineva care nu mă iubea și cineva s-a îndrăgostit de mine fără să îl iubesc și nu știam ce e mai rău: să fiu rănită sau să rănesc alt suflet

Am început să iubesc fără motiv și am primit apoi toate motivele din lume, în afară de cel mai important. El era un bărbat superb, corect și bun, respectat de toți prietenii, cu valori și caracter. Era perfect, doar că nu mă iubea. Iar eu îl iubeam necondiționat,deși speram într-o zi să-mi spună că-i sunt dragă și că ar vrea să împartă cu mine un viitor. Mi-era greu să trăiesc fiecare zi fără să primesc un cuvânt bun din partea lui, fără să fiu sărutată de noapte bună, fără să fiu susținută când aveam o problemă. Și am înțeles că să iubești fără să fii iubită e dificil pentru o femeie, uneori imposibil chiar. Dar eram fericită că îl pot trăi în vise, că mâine e o nouă zi. Iubeam și nu eram iubită….

Apoi un alt bărbat mi-a zis că mă iubește. Când am dat să compar stările noastre, am înțeles că ambii iubim la fel, doar că nu e reciproc. Eu iubeam pe altul și el mă iubea pe mine. Și vedeam cu se frânge bărbatul din el, cum din puternic și fericit în lumea lui devine moale, devine slab și fără caracter. Nici nu vroiam să-l întreb ce simte, pentru că știam perfect senzația asta. Știam cum e să nu-ți răspundă la dragoste cu dragoste, și de la asta mă simțeam eu prost. Dar nu puteam fi cu el, când în minte și inimă era altcineva. Mă iubea și nu era reciproc…

Și uite așa e cu dragostea. Nu întotdeauna e cu final fericit și nu întotdeauna în general ea este, în forma cunoscută de toți. Uneori nici nu știi ce poate fi mai grav: să oferi sufletul cuiva și să nu-l primească sau cineva să-ți ofere sufletul său și să nu accepți? Atunci te simți aiurea pe ambele părți. Atunci ai vrea să pui capăt unei suferinți: ale tale sau ale celuilalt. Unii pot trăi o viață cu senzația asta și alții pot lăsa într-o clipă pe cei care o trăiesc.

M-am îndrăgostit de cineva care nu mă iubea și cineva s-a îndrăgostit de mine fără să îl iubesc și nu știam ce e mai rău: să fiu rănită sau să rănesc alt suflet.