Luptă pentru ea, demonstrează că are rost, iubește și susține, chiar și atunci când i-ai cucerit inima

Este inutilă acea cucerire a sufletului ei, dacă mai târziu alegi să o ignori și să nu te implici la fel de mult. Este imposibil să o păstrezi aproape, dacă imediat după ce devine partenera ta alegi să te gândești doar la propria stare de bine.

Nu așa funcționează relațiile sănătoase și profunde, acolo unde asumarea, maturitatea emoțională, sinceritatea și afecțiunea sunt o constantă. Cum să-i spui că o iubești și în același timp să joci roluri, să ignori realitatea, să minți și să judeci?

Dacă pasezi un răspuns pentru mai târziu, refuzi să reacționezi în fața unei provocări și să vii cu soluții, cauți mereu scuze și nu te gândești la siguranța din relație, vei descoperi alături o femeie dezamăgită și nefericită. Sau nu va mai fi nimeni.

Dacă vrei mai mult decât o aventură și îți pasă, dacă ai ales să îmbrățișezi această poveste și să lași iubirea să crească între voi, nu te rezuma la o cucerire întâmplătoare, nu te gândi că anumite gesturi pot păstra aproape pentru totdeauna.

Este nevoie de implicarea din fiecare zi, de eforturi și de un comportament demn, pentru a convinge că are rost. Este important să fii mereu prezent în relație, nu doar atunci când ai chef. Lasă loc pentru încredere și sinceritate, pentru acea liniște emoțională.

În locul promisiunilor false demonstrează că te interesează binele ei, în locul cuvintelor care sună frumos alege să oferi soluții, să reacționezi, să ai curaj, să riști mai mult, să fii lângă inima ei când are nevoie de tine.

Dincolo de pasiune și vis există o realitate

În această realitate contează ce faci, cât de mult vrei să fie bine, cât de multe oferi pentru încredere, cât de sincer ești. În această realitate ești implicat într-o relație, ești conștient de valoarea partenerei, ești gata să depui efort în mod constant.

I-ai cucerit inima, este alături de tine, te iubește sincer și îți vrea binele. Răspunde cu afecțiune și grijă, nu te detașa emoțional, nu inventa scuze ieftine. Ea este o prioritate pentru tine, este femeia care te inspiră și te provoacă să fii mai bun, mai asumat.

Susținerea ta contează enorm, implicarea ta aduce siguranță și liniște, atitudinea ta convinge că este loc pentru un viitor comun. Nu te resemna, refuză să crezi că nu va pleca niciodată și nu va renunța niciodată, doar pentru că acum te iubește.

Dincolo de iubire este nevoie de responsabilitate și încredere, de gesturi care transformă acest sentiment profund, îl ajută să crească. Nu renunța atât de ușor la rolul tu de partener, nu te detașa când este nevoie de tine, nu inventa scuze.

Suține și fii corect, fii implicat, fii gata să oferi soluții și răspunsuri, să ajuți și să înțelegi, să empatizezi și să lași loc pentru recunoștință. Îmbrățișează povestea ei, ai grijă de ea, arată că îți pasă în fiecare zi, nu doar când ai chef.

Îi vei cuceri inima de fiecare dată când vei alege să fii asumat, să construiești și să iubești profund. O vei convinge că te interesează starea ei de bine, liniștea din suflet, echilibrul din relație, fericirea dintre voi.

© De Vorbă cu Tine