fb

10 lucruri simple făcute de oamenii fericiți

Oamenii fericiți își trăiesc viața într-un mod diferit. Nu au o viață diferită, ci doar depun mai multă muncă decât cei ceilalți pentru a trăi frumos. Fericirea este rezultatul unei interpretări subiective de percepere. Desigur, ceea ce percepem nu este întotdeauna făcut la alegere. Viața ne pune la multe încercări.

Cu toate acestea, de cele mai multe ori ne aflăm în situații ce sunt determinate de acțiunile și deciziile noaste. Modul în care îți trăiești viața, în mare parte, decide dacă vei fi sau nu fericit. Scriitorul Paul Hudson consideră că există un set de reguli simple pe care oamenii fericiți le respectă și pe care mulți dintre noi le-ar putea învăța.

  1. Nu încearcă să convingă pe cineva să-i placă, pentru că nu le pasă.

Se admiră pe ei și sunt singurii oamenii de care vor răspunde vreodată. Fac  anumite lucruri, doar pentru că decid să le facă. Nu încearcă să câștige aprobarea sau susținerea ta. Își trăiesc viața după viziunile lor și dacă îi placi pentru asta, bine. Dacă nu, atunci asta e.

  1. Fac lucruri pentru că vor, nu pentru că trebuie.

În afară de achitarea taxelor și moarte, toate deciziile sunt urmate de o acțiune premeditată. Dacă fac, merg, participă la ceva, este doar din inițiativă proprie. Nimeni nu-i forțează sau ademenește să facă anumite lucruri. Acționează în modul pe care-l consideră corect și nu cer permisiunea cuiva.

  1. Își iubesc prietenii, dar nu se bazează pe ei.

Prietenii sunt complicați. Au propriile dorințe și nevoi și mereu  vor fi deasupra obiectivelor tale. E  bine să ai prieteni, dar nu te baza prea mult pe ei, pentru că vei rămâne dezamăgit. Cei care trăiesc o viață fericită au prieteni buni, dar își păstrează independența cu scopul de a evita astfel de momente care pot rupe o relație de prietenie.

  1. Când îi întrebi cu ce se ocupă, nu îți dau o denumire de job.

Discută despre lucrurile pe care le fac, despre locurile vizitate sau pe care au în plan să le viziteze. Vorbesc de proiectele pe care le încep sau în care sunt implicați, despre problemele asupra cărora lucrează să le soluționeze . Când îi întrebi ce fac, nu-ți vor răspunde unde lucrează pentru a-și asigura cheltuielile.

Fie că ești de acord, fie că nu, modul în care-ți trăiești viața demonstrează cât de fericit ești.

  1. Unde locuiesc? „În momentul de față…”

Oamenii fericiți adoră călătoriile. Poate pentru că fac sufletul mai bun. Poate stagnarea într-un singur loc îi plictisește sau poate ei adoră să cunoască oameni noi și să trăiască noi experiențe.  Dar poate că nu au găsit locul potrivit pentru a se stabili. Dacă îi întrebi unde locuiesc, vor răspunde: „Pe pământ”.

  1. Trăiesc după propriile filozofii și propria religie.

Nu ai nevoie de o carte care să-ți povestească cum trebuie trăită viața. Îți poți trăi viața după oricare filozofie dorești, atâta timp cât găsești adevăruri care te mulțumesc.

Persoanele fericite au un puternic control asupra binelui și răului și sunt judecătorii propriilor acțiuni.

  1. Își acceptă propria efemeritate.

Sunt muritori de rând, iar recunoașterea și acceptarea acestui lucru îi alimentează la fiecare pas. Nu este niciun mod prin care ar putea evita sfârșitul.

Oamenii fericiți nu au frică de moarte. Nu fac tot posibilul să o evite, doar își trăiesc viața în termenii lor. Poate nu sunt în stare să-și controleze moartea, dar la sigur își pot controla propria viață.

  1. Văd lumea ca pe un teatru, iar mintea lor este dirijorul.

Nu sunt de părere că lumea este făcută într-un anumit mod și că există doar o singură realitate, dar cred că au control total asupra modului în care interpretează viziunile lor.

Cu toții trăim o realitate construită de noi. Doar că unii își creează realități mai bune.

  1. Trăiesc în prezent, dar visează la viitor.

Oamenii fericiți au speranțe, vise și obiective. Au dorințe și aspirații, dar nu se lasă pierduți în ele.

Nu-ți poți trăi viața doar privind spre viitor, pentru că vei pierde singurul lucru care chiar contează: prezentul. Prezentul  este singurul moment în care poți trăi cu adevărat. Restul este doar o iluzie.

  1. Nu se deranjează să îi schimbe pe ceilalți, dar învață cum să îi trateze în mod corespunzător.

Irosirea energiei pentru a schimba alte persoane este o pierdere de timp. Da, oamenii se schimbă, dar o fac cu acordul lor propriu. Nu poți împinge și forța, pentru că nu funcționează.

În loc să-ți pierzi timpul și energia  încercând să faci imposibilul, de ce nu te confrunți cu oamenii, exact așa cum sunt ei? Dacă nu îi poți schimba, îi poți ghida să procedeze cum vrei tu. Dacă și acest lucru eșuează, lasă-i să plece.

Foto: scoop.it

Articol original pe: brightside.me