Lucruri pe care un bărbat le face, atunci când nu-i pasă de o femeie

Atunci când egoismul și indiferența sunt o normalitate într-o relație, când propriile dorințe contează mai mult decât echilibrul emoțional, când frica și neputința înlocuiesc afecțiunea și grija, toate promisiunile și cuvintele frumoase nu-și au rostul.

Ele devin parte din scenariul unui partener manipulator, căruia puțin îi pasă de starea de bine a femeii, care fuge pe ușa din spate la primul moment complicat, care nu vrea să se complice cu o relație serioasă, nu vrea să-și asume nimic.

Firește că, având această atitudine, nu are cum să empatizeze cu emoțiile femeii de alături, nu poate să treacă dincolo de superficial, să descopere și să aprecieze un fel de a fi sincer și blând. Tot ce contează este lumea lui, așteptările lui.

El vine să pună presiune inutilă, caută să controleze totul în relație, își impune propriile convingeri indiferent dacă sunt corecte sau nu. Se folosește de slăbiciunile ei pentru a se considera superior, pentru a avea mereu dreptate.

Nu vor exista discuții firești, despre lucruri importante. Nu va fi acea transparență și încredere, acea dorință de a construi, de a aduce siguranță și liniște. Vor fi pretenții, critici permanente, umilințe intenționate, cuvinte urâte.

Dacă nu-i pasă, își va permite să treacă de fiecare dată de limite, să forțeze lucrurile, să interpreteze realitatea. În loc să repare și să ofere soluții, va da vina. În loc să-și asume gesturile, va veni cu scuze ieftine. În loc să fie aproape, va găsi pretexte.

Este un scenariu toxic și nepotrivit pentru o relație sănătoasă, este felul în care un bărbat indiferent poate rămâne alături de o femeie iubitoare, mințind și manipulând prin comportament, prin reacții, prin răspunsuri, prin tăcere.

El nu își dorește mai mult decât o aventură

Iată de ce își permite să flirteze cu alte femei, să caute alte aventuri, să cucerească fără a fi responsabil. I se pare firesc să evadeze în momente decisive, să anuleze orice urmă de afecțiune dacă această formulă nu-i oferă anumite avantaje.

El face tot posibilul să demonstreze că nu are intenții serioase, nu vorbește niciodată despre planuri de viitor, nici nu consideră femeia de alături o prioritate. Este convins că totul se va sfârși, indiferent cât de mult va suferi cineva.

Nu evită certurile dureroase, se folosește de cuvinte pentru a reproșa, pentru a transforma relația într- mocirlă a regretelor. Găsește atât de multe motive să fie nemulțumit, frustrat, indiferent, fără a înțelege cât de mult este iubit.

Nu-i pasă, nici nu i-a păsat vreodată de binele relației. Frazele toxice sunt parte din poveste, la fel și presiunea constantă, remarcile batjocoritoare, scuzele ieftine. Vrea să profite de acest rol de cuceritor, vrea să fie admirat și iubit.

Dar nu vrea să ofere nimic în schimb. Nu vrea să fie acel bărbat matur emoțional, conștient de valoarea unei relații. Nu vrea să recunoască frumusețea unui sentiment profund, refuză să se complice cu un rol de partener demn.

Atunci când umilința și controlul devin o normalitate în relație, totul este atât de toxic și străin. O femeie nu trebuie să accepte nepăsarea unui bărbat, ea nu merită această atitudine urâtă, manipulatoare.

© De Vorbă cu Tine