Lucruri pe care le-am înțeles, fără a mă căsători până la 40 de ani

Sunt lucruri pe care le-am înțeles la ai mei 40 de ani, fără a mă căsători.

Viaţa e fascinantă

La vârsta de 20 de ani deja îmi dădeam seama că există posibilitatea să nu am soţ şi copii. Aveam relaţii cu bărbaţi, dar comparativ cu prietenele mele, care aveau drept scop mariajul, eu am avut drept prioritate descoperirea sinelui. Acum, în mod normal, ştiu cine sunt, dar nu văd alături de mine un bărbat potrivit pentru căsătorie sau măcar pentru o relaţie serioasă.

Trebuie să fii inteligentă

Atunci când depinzi numai de tine, trebuie să ştii cum să-ţi organizezi viaţa. Prietenele mele căsătorite sau, mai ales, cele care au copii, preferă să-şi petreacă timpul alături de cupluri, asemănătoare lor. De aia trebuie mereu să-mi fac timp din ziua de lucru pentru ele. În aşa fel am realizat că este foarte rău să depinzi de cineva financiar, dar e mult mai rău să depinzi de cineva moral.

Se întâmplă să te simţi tristă

Nu am nicio intenţie să arăt oamenilor ce simt. Faptul că eşti singură este ceva absolut minunat şi te face fericită. Nu! Adesea mă simt tristă, plâng şi se întâmplă să nu am cu-i să-i povestesc grijile mele. Asta e viaţa. Dar, haideţi să luăm în consideraţie faptul că, fiind căsătorită sau într-o relaţie, asta nu înseamnă că nu mai trăieşti momente de tristeţe, nu-i aşa?

Eşti liberă

Weekend-ul trecut am fost la aniversarea de 2 ani a fiului prietenilor mei. A fost o seară frumoasă, iar când copiii au început să plângă şi să facă probleme, m-am întors în apartamentul meu confortabil, mi-am făcut o cafea şi am privit un film.

Viitorul este instabil şi nesigur

Nimic nu poţi şti cu siguranţă. În cazul meu, se poate întâmpla absolut orice.

 

Mă simt minunat

Nu vreau să mint, la 30 de ani îmi făceam griji mari, că viaţa mea va merge anume în direcţia asta. Acum însă, cu trecerea anilor, mă simt tot mai fercită şi satisfăcută de stilul de viaţă pe care l-am ales.

Sursa :