Lucruri pe care bărbații le fac doar pentru femeia pe care o iubesc

O relație care se bazează doar pe sentimentele pe care le simt partenerii la începutul poveștii de dragoste, mai devreme sau mai târziu se destramă. Un cuplu este format din doi oameni care au nevoie de afecțiune și de atenție. Fiecare om are în sinea sa un „rezervor afectiv” care trebuie să fie umplut cu iubire. Din momentul în care unul dintre parteneri simte că rezervorul din al său interior este gol. Crede că nu mai este iubit și apreciat de  partenerul său.

Iubire are nevoie de întreținere.

Multe cupluri se sfârșesc, chiar dacă la început cei din jur îi admirau și credeau că a lor dragoste nu se va consuma. De ce se întâmplă acest lucru? Pentru că partenerii au uitat să ofere reciproc ceea ce aveau nevoie fiecare dintre ei. Cel mai important lucru este conștientizarea faptului că felul în care percepi tu iubirea, ar putea să nu o perceapă la fel cel de alături.

-Ți-am oferit totul. De ce m-ai lăsat?

-Mi-ai oferit totul, dar nu de ceea ce am avut nevoie.

Un astfel de dialog presupun că l-au avut mulți în clipa când voiau să afle motivul rupturii relației. Suntem diferiți. Ne leagă chimia care apare atunci când cunoaștem pe cineva, conexiunea pe care o simțim, dorințele și visurile care sunt împărțite la doi. Doar  că, în timp, trebuie să depunem maximă atenție ca să descoperim modul în care se simte iubit omul de lângă noi.

Mă iubește sau nu mă iubește?

Cum am mai scris mai sus, dragostea presupune fapte. S-ar putea ca bărbatul de alături să țină enormă la tine. Doar că, felul în care îți demonstrează dragostea pe care o poartă față de tine, nu corespunde cu propriul  limbaj al dragostei. De exemplu: omul de alături înțelege dragostea ca un mod de a dărui cadouri, iar tu te simți iubită doar atunci când petreci timp cu bărbatul iubit. Mai joi am scris câteva lucruri care un bărbat le face doar cu femeia pe care o iubește cu adevărat.

– Te ascultă. Bărbatul care te iubește se va deconecta de la orice lucru care îl sustrage, atunci când tu îi vei vorbi sau vei dori să țineți un dialog.

– Te încurajează. Nu contează ce schimbare dorești să faci în a ta viață. Fie că dorești începi a te alimenta sănătos sau poate vrei să scrii o carte. Bărbatul care te iubește, te va încuraja și te va susține.

– E mândru de realizările tale. Majoritatea bărbaților nu pot accepta, atunci când femeia de alături are succes mult mai mare decât ei. Dar bărbatul care iubește va fi mândru de realizările și nu va fi invidios când vei atinge succesul.

– Nu te critică. Chiar dacă ai greșit. Bărbatul care ține la tine nu te va judeca, te va ajuta să înțelegi unde ai greșit și ce nu trebuie să mai repeți în viitor.

– Crede în tine. Fiecare dorință și fiecare vis pe care îl vei dori să-l materializezi, va fi susținut de bărbatul de alături. Doar dacă te iubește. Va crede în tine, chiar și atunci când ceilalți te vor descuraja.

Cu drag, Mary!