7 lucruri pe care ar fi bine să le ții în secret – sfatul înțelepților indieni

Vă invităm să citiți un articol bazat pe experiența înțelepților indieni, despre lucrurile pe care cel mai bine nu trebuie să le spunem nimănui:

Nu vorbi foarte mult despre planurile tale mărețe de viitor. Ține-le în secret până în momentul în care le îndeplinești.

Toate ideile noastre nu doar că nu sunt perfecte, dar conțin un număr mare de puncte vulnerabile, care pot fi uşor de distrus.

Nu vorbi despre inițiativele tale caritabile.

Nu vorbi despre austeritatea ta în public. Nu căuta să declari toate restricțiile tale asupra alimentației, somnului și a relațiilor intime. Acest lucru aduce beneficii fizice doar când este în armonie cu starea emoțională.

Nu este necesar să vorbești prea mult despre curajul și eroismul propriu. Pentru unii oameni, eroismul și curajul este o profesie, pentru alții o depinde de situație.

Nu-ți împărtăși detalii despre lumea ta spirituală. Cel mai probabil că nimeni nu va fi interesat de cunoștințele tale, iar unii vor fi iritați, pentru că se vor simți mai inferiori.

Conflictele casnice nu trebuie împărtășite în stânga și în dreapta. Ține minte o regulă simplă: cu cât mai puțin spui altora despre certurile în familie, cu atât mai puternică va fi familia ta.

O mică ceartă poate fi doar modul de a scăpa de energia negativă care s-a acumulat în procesul de comunicare.

Nu spune cuvintele urâte pe care le-ai auzit de la cineva. Acest lucru se compară cu pantofii murdăriți în stradă. Omul care spune tuturor despre toate, seamănă cu un om care a intrat în casă fără să-și scoată pantofii murdari.

Sursa :