Lucruri mărunte care te vor ajuta să-ți păstrezi căsnicia în armonie și pace

Care e primul lucru la care te gândești dimineața în timp ce sună deșteptătorul? Probabil, te gândești că ar trebui să-ți faci regulă în sarcinile pe care le ai zi de zi, să pregătești copii pentru școală, să îți repeți discursul, că trebuie să iei hainele de la curățătorie sau să-ți apelezi prietena.

Dar pun pariu că uiți constant de cea mai importantă persoană din viața ta – Omul tău. Desigur că te gândești la el, vă trimiteți reciproc mesaje și vă împărtășiți succesele.

Dar amintește-ți, când i-ai alocat suficient timp iubitului tău? Poți spune că n-ai timp pentru a-i face surprize. Nu este un lucru tocmai necesar. Este suficient ca în fiecare dimineață să-l faci fericit prin lucruri mărunte.

Spune-i omului de lângă tine ”Bună dimineața” și  ”La revedere”. Poate că sună banal, dar această mică atenție poate avea un efect pozitiv asupra relației tale. Le spui la revedere colegilor înainte de a pleca acasă. Partenerul tău merită aceeași atitudine.

„Dacă nu-i spui partenerului tău ”Bună dimineața” ai putea să-l faci să se creadă izolat. A spune la revedere este la fel de important ca și salutul. Chiar dacă sunteți într-o ceartă, plecatul în tăcere și trântitul ușii îi face pe majoritatea oamenilor să se simtă singuri.

Din această cauză poate fi tensionat în prima jumătate a zilei. În concluzie, un astfel de comportament poate supăra omul de alături.” a declarat Sarah Sedlik, un expert în căsătorie și familie din Redondo Beach, California.

Trezește-te cu 10 minunte mai devreme pentru a bea cafeaua împreună. De câte ori ați stat împreună la o cafea? Nu e întâmplător faptul că majoritatea tranzacțiilor comerciale includ ritualul de a bea o cafea. Această sesiune permite oamenilor să comunice pe deplin. La început va fi dificil să te trezești mai devreme, dar apoi se va transforma într-un obicei frumos.

Spune-i cât mai multe complimente. Complimentele au un impact pozitiv asupra oamenilor. Dar fiind blocată în responsabilități și rutină, uiți să-i spui omului tău de ce ai acceptat să te căsătorești cu el sau de ce ești mândră că face parte din viața ta.

Cercetătorul John Gottman susține: „O căsătorie puternică e atunci când fiecare afirmație negativă este înlocuită cu cinci pozitive”. Chiar dacă acele complimente includ doar ”Azi miroși atât de frumos” sau ” Ieri ai demonstrat că ești un adevărat tată”, aceste laude vor face ziua mai productivă. Nu este nimic mai bun decât să începi dimineața cu un compliment.

Nu ține-ți ură unul față de altul. Știi că nu trebuie să mergi la somn fără a face pace cu cel certat. Dar, Sarah Sedlik, susține că e foarte important să nu pleci de acasă cu sentimente rănite. ”Dimineața e momentul potrivit pentru a face pace, pentru că grijile de zi cu zi nu au intensificat supărarea și furia. Cine vrea să se simtă neînțeles în timp ce se concetrează asupra serviciului sau a lucrurilor casnice?” spune ea.

Bucurați-vă reciproc. Amintește-ți de începutul relației. Nu te puteai opri din a-l admira și de foarte multe ori petreceați timpul doar privindu-vă în ochi.

Desigur acest comportament este specific cuplurilor începătoare, dar contactul vizual trebuie să fie prezent pe tot parcursul relației. Este atât de minunat să vă treziți dimineața privindu-vă unul pe celălalt. Nu o să vă distragă nimic, veți fi relaxați și deschiși unul față de altul.

Spune-i o glumă partenerului tău.„ Bancurile ajută la reducerea stresului. Ele creează o conexiune permanentă și un sentiment de parteneriat în cuplu” spune Sarah Sedlik. Cu cât mai des veți râde împreună , cu atât mai puternică va fi conexiunea dintre voi.

Sursa: marketium.ru