Lucruri importante pe care le descoperi despre tine, având inima frântă

Un articol despre dezlănțuirea autocunoașterii, ca proces catalizator al vindecării inimii…

Relațiile nu sunt perfecte. Totuși, unii parteneri învață să-și tolereze reciproc imperfecțiunile și să evite prăbușirea iubirii lor. Dar sunt foarte puțini cărora într-adevăr le reușește să edifice un fundament afectiv durabil.

În realitate însă, statisticile arată că mare parte a cuplurilor nu rezistă și se despart.

Acesta fiind unul dintre motivele de ce avem atât de puțini oameni cu adevărat fericiți. Firește, și un număr imens al oamenilor cu porniri depresive.

Nici într-un caz nu afirm că fericirea noastră e dependentă DOAR de prezența unei relații amoroase în viața noastră. Spun, pur și simplu, că oricât de mult ne-am dori acest lucru, rămânem a fi incompleți fără a ne valorifica energia afectivă.

În acest articol vom ține cont de perioada de slăbiciune psiho-emoțională de după despărțire, relevând lucrul cel mai valoros pe care ea ni-l oferă.

AUTOCUNOAȘTEREA

Cu toții am auzit de ideea că după iubire nu mai suntem aceiași oameni. E adevărat, cunoscând experiența intimității spirituiale, devenim altfel. Vedem, simțim și percepem viața mai profund, mai atent și mai selectiv, într-o anumită măsură.

Relația, mai ales în perioadele când e fertilă, ne poartă exhaustiv în intensitatea-i senzorială și involuntar, uităm să o analizăm.

În acest sens, exact perioada ce urmează, adică despărțirea, e perfectă pentru conștientizarea reală a tot ce ne-a trecut prin inimă în această perioadă.

Folosește această perioadă pentru a face concluzii cognitive față de tot ce ai simțit și tot ce te-a marcat până acum.

Cunoaște-te pe tine cea de acum, versiunea nouă, care are o altă gamă de trăiri și convingeri în spate.

Fii blândă cu tine cea nouă, vindecă-ți inima cu grijă și înțelegere și utilizează-ți înțelepciunea, pentru a păși cu viziuni mai complexe, mai profunde și mai adevărate în următoarea ta relație!

Când te vei îndrăgosti din nou, îți vei fi extrem de recunoscătoare…

D.