Lucruri importante pe care le-am înțeles, căsătorindu-mă cu bărbatul nepotrivit…

Există lucruri în viaţă pe care nu le înţelegi până nu rămâi profund afectată de ele. Uneori trebuie să riști – chiar dacă eşuăm primim o lecţie imporantă de viaţă.

Anume aceste riscuri te ajută să creşti. Într-un mod bizar, ele sunt esenţiale.

Iată 9 lucruri pe care le-am înţeles, după ce m-am căsătorit cu omul nepotrivit:

1. Pot împărţi spaţiul persoal cu altcineva

Până la căsnicie nu am avut o relaţie de lungă durată. Nici nu credeam că sunt în stare de asta. Dar am văzut că pot chiar mai mult decât atât.

2. Merit mai mult

Înainte mă subestimam, iar foştii mei parteneri se foloseau de asta, mai ales ultimul. Dacă nu m-aş fi căsătorit cu persoana greşită, nu aş fi fost nevoită să ies din situaţiile dificile având un copil în braţe.

3. Pot să am grijă de mine

Desigur, mereu este bine să ai pe cineva alături. Şi eu mi-aş dori să am lângă mine un bărbat cu iniţiativă. Însă după ce căsnicia mea a eşuat am înţeles că pot fi independentă.

4. Eu nu mai am nevoie

Aveam o părerea prea bună despre fostul meu soţ. Dar cum s-a demonstrat, nu era ceva reciproc. Credeam că depind de el, dar acum sunt sigură că nu am nevoie de el. Atunci când nu te aranjează condiţiile, asta nu înseamnă că trebuie să te resemnezi – trebuie să schimbi realitatea.

5. Sunt îndeajuns de puternică

Nu-mi apreciam puterile și posibilitățile. Nu credeam că voi putea să-mi cresc de una singură copilul. Însă e cert faptul că limitele sunt create chiar de noi.

6. Acum ştiu de care om am nevoie

Divorţul m-a învăţat că trebuie să atrag atenţia la alt fel de bărbaţi. Cineva care mi-ar împărtăşi valorile şi dorinţele.

7. Trebuie să am mai multă răbdare

Toţi avem neajunsuri. Eu sunt nerăbdătoare. Divorţul m-a făcut să înţeleg că răbdarea e esenţială şi că uneori presez oamenii din jur prea mult.

8. Eu nu voi fi ideală mereu

Eu sunt foarte autocritică. Pot spune mii de lucruri de care aş vrea să fiu mai bună. Dar mariajul nefericit şi faptul că a trebuit să cresc de una singură un copil mi-au arătat că nu trebuie să fiu ideală în toate.

9. Nu-mi pot crea o viaţă cu oricine

Mereu mă îngrijoram că aş putea rămâne unica necăsătorită din grupul meu de prieteni. Dar asta s-a dovedit a fi altfel. Căsătoria nu este scopul meu esenţial. Pot fi fericită şi împlinită avându-mi fiica alături.

E important să știi ce vrei de la viață, de la tine, de la omul de alături. 

Sursa :