Dacă vrei să fii un om fericit, debarasează-te de aceste 6 lucruri

Viaţa noastră constă din evenimente şi reacţiile noastre la aceste evenimente. Există anumite elemente care ne pot afecta negativ nivelul nostru de trai. Nu e vorba de un oarecare aspect financiar, însă şi acesta la rândul său poate suferi. Iată câteva elemente de care trebuie să te debarasezi imediat:

1. Aprecierea

Comparația şi aprecierea sunt niste factori complicaţi, care pentru unii sunt perfecți, pentru alții un dezastru categoric. E important să ții minte că subaprecierea şi supraaprecierea sunt uşor de confundat. În orice caz, nu pune etichete pe lucruri, idei, persoane.

2. Supărările

Desigur, este imposibil să renunțăm absolut la acest sentiment. Dar gândeşte-te cât de multă energie consumă. Când eşti supărat ai multe subiecte de reflecţie şi nu te simţi atât de singur. Eliberează-te de supărări şi învinuiri.

3. Judecarea

O modalitate de a te conecta la viaţa altui om printr-o metodă meschină. Dar ceea ce judeci la alţii sunt tocmai defectele pe care le ai tu. Nu uita că din moment ce-i judeci pe alţii, ei te vor judeca pe tine.

4. Îndreptăţirea

Acest factor îşi trage originea încă din copilărie „Tu nu eşti aşa cum trebuie”. Din acest motiv căutăm îndreptăţiri în faţa altora şi în faţa noastră. Dar aceste îndreptăţiri răpesc din spiritul creativ şi liber al omului. Nu îi permit să se prezinte în toată splendoarea. Nu uita că mereu vor fi oameni care nu te vor plăcea, mereu vor fi oameni care te vor critica. Deci, trăieşte pe placul tău pentru că nu eşti obligat să dai explicaţii nimănui. Deciziile tale îţi aparţin, la fel de mult ca și consecințele acestora.

5. Aşteptările

Deseori avem impresia că cineva ne datorează ceva. Astfel, putem aştepta o viaţă întreagă, imaginându-ne că „el” ştie cum să ne facă fericiţi. Din păcate ăsta e unul din cele mai mari mituri în viaţă. Nici noi nu ne cunoaştem prea bine. Întregul nostru trai este un drum spre autocunoaştere. Respectiv, e mult prea naiv să aşteptăm ca cineva să ne poată prezice gândurile şi să facă întocmai cum vrem noi.

6. Restricţiile

Adesea, singuri ne creăm obstacole în calea unor scopuri, fără a le da vreo şansă. Din cauza restricţiilor ne limităm posibilităţile şi rezultatele. Doar cei curajoşi şi cei care îşi cunosc preţul merg la risc şi nu se subapreciază. Limitele reale, în cele mai multe cazuri, sunt mult mai mici decât cele create de imaginaţia noastră.

Deci, fii atent să apreciezi lucrurile la adevărata lor valoare. Nu neglija lumea ta interioară, dar rămâi obiectiv în ce priveşte realitatea. Oferă-ți ceva timp înainte să acţionezi şi mereu fă-o după bunul tău plac, pentru că vei primi rezultatul deciziilor tale. Nu îţi impune limite neargumentate, nici din frica şi, mai ales, din neîncrederea altora. Fii tu însuţi! Optează pentru o viaţă mai frumoasă!

Sursa :