Lucruri adevărate care trebuie să se întâmple, pentru ca doi oameni să se îndrăgostească

Uneori dragostea ne prinde atunci când ne așteptăm mai puțin. Dar ce ne face să ne îndrăgostim atât de repede? Potrivit unui nou studiu psihologic, există 10 factori care determină acest lucru. Iată cum funcționează:

1. Asemănările. Deși se spune că extremele se atrag, pentru o relație serioasă oamenii aleg persoanele de aceeași natură. Se pare că fiecare se iubește pe sine și, prin urmare, pe cei care le seamănă.

2. Sentimentele reciproce. Bineînțeles, fără ele este imposibil. Dar nu întotdeauna apar în același timp. Potrivit psihologilor, doar simplu fapt că știi că placi cuiva, te poate ajuta să te îndrăgostești de acel om.

3. Fiecare apreciază ceva personal în celălalt. Cineva este atras de inteligență, iar cineva de aspectul fizic.

4. Influența socială. Este ceea ce am învățat să fie acceptabil. Vârsta, cultura, educația. Dacă ai 25 de ani și nu te atrag bărbații mai în vârstă, puțin probabil să te îndrăgostești de un bărbat trecut de  45 de ani.

5. Vrei să îți găsești dragostea? Du-te și sari cu parașuta sau fă ropejumping. Serios, nu este o glumă. Împărtășirea unei situații extreme cu o altă persoană apropie foarte mult și te poate ajuta să te îndrăgostești.

6. Satisfacția. Fie că e vorba de o îmbrățișare sau satisfacerea propriului ego, omul de care ne îndrăgostim satisface una din nevoile noastre. Acest lucru nu se întâmplă neapărat în mod conștient, ci la un anumit nivel de subconștient suntem în căutarea acelei persoane care poate umple unele lacune în viața noastră.

7. Factorul X. La fel ca în cadrului show-ului televizat, a te îndrăgosti înseamnă a găsi persoana care are ceva special, acel factor X care te cucerește anume pe tine. Poate fi vorba de simțul deosebit al umorului, zâmbetul sau un suflet bun.

8. Pregătirea pentru relații. Persoana trebuie să fie pregătită psihologic pentru o relație serioasă și da, acest lucru îi privește mai mult pe bărbați.

9. Timpul tete-a-tete. În cazul în care nu petreceți timpul unul cu celălalt, nu veți ieși din zona de prietenie. Timpul petrecut față în față vă oferă oportunitatea de a vă cunoaște reciproc, ceea ce este foarte important pentru a te îndrăgosti.

10. Ciudat, dar psihologii spun că suntem atrași de lucrurile care le cunoaștem mai puțin. Astfel este explicat faptul că multe femei au tendința de a se îndrăgosti de prizonieri, cunoscând-ui prin mesaje.

via: sun.day