fb

Legi fundamentale care te conduc spre succes

Pentru a te realiza în viață e important să urmezi câteva legi fundamentale care te vor duce spre împlinire spirituală, emoțională și financiară.

  1. Legea controlului. „Nimeni nu te poate face să te simți umilit, fără consimțământul tău.”( Eleanor Roosevelt) Conform acestei legi îți controlezi viața cu ajutorul atitudinii tale. Având o atitudine pozitivă deții controlul asupra vieții, înlocuind-o cu una negativă pierzi controlul asupra sentimentelor. Te poți simți stăpân pe viața ta sau poți avea senzația că viața ta depinde de altcineva, că ești neajutorat și te simți o victimă. În ambele cazuri, controlul asupra vieții tale depinde de gândurile pe care le ai. Modul în care abordezi o situație, determină sentimentele tale, iar sentimentele determină comportamentul.
  2. Legea cauzei și a efectului. „Ceea ce semeni, aceea vei culege.”(Solomon) Această lege afirmă faptul că orice întâmplare din viața ta are un motiv. Există motive întemeiate pentru succes și eșec, sănătate și boală, fericire și nefericire. Descoperă ceea ce funcționaează în viața ta și pune în practică. Gândurile sunt motive, iar condițiile și circumstanțele sunt consecințele gândurilor.
  3. Legea credinței. „Prin credință vei fi răsplătit” (Biblie) Ceea ce crezi cu adevărat se poate transforma în realitate. Convingerile tale îți creează propria viziune. Poți vedea ceea ce crezi. Convingerile te pot conduce spre succes sau invers.
  4. Legea așteptării. „Cred că astăzi se va întâmpla ceva frumos.” Ceea ce aștepți, aceea ți se oferă. Viața îți va dărui lucrurile pe care le ceri de la ea.
  5. Legea atracție. Atragi ceea ce reprezinți. Imaginează-ți că ești un magnet viu. Atragi oameni și situații care sunt în armonie cu gândurile tale. De aceea oamenii care au în viața lor persoane de calitate sunt cei care știu ce vor de la viață.
  6. Legea concordanței. Ceea ce ai în interior, aceea e și la suprafață. Acest lucru înseamnă că lumea exterioară e reflectarea lumii interioare. Privind în jur poți afla ce se întâmplă în interiorul tău. Concentrându-te pe sentimentele interioare, poți schimba circumstanțele din jurul tău.
  7. Legea echivalenței. „Gândurile devin realitate.”(Mike Dooley) Gândurile se materializează. Cu ajutorul imaginației, emoțiilor, gândurile devin realitate. Trebuie să fii atent la ceea ce gândești, apoi toate dorințele se vor concretiza.

Alege un obiectiv pe care dorești să-l atingi în toate domeniile: relații, sănatate, carieră, lumea interioară și pune-l în aplicare cu ajutorul legilor enumerate mai sus. Dacă vei fi sincer cu tine, vei găsi limitele care nu te lăsau să-l materializezi. Conștientizarea limitelor – primpul pas de a scăpa de ele. Acționează și poate astăzi vei avea o zi frumoasă.