fb

Legea bumerangului: gestul unui țăran a schimbat istoria omenirii

Să începem cu, aşa cum o fac mai toate (poveştile) copilăriei, a fost odată ca niciodată, pentru că dacă n-ar fi nu s-ar povesti, un sărman fermier scoţian, care în timp ce-şi muncea cu sârg pământul a auzit nişte strigăte de disperare dinspre o mlaştină din apropiere.

A lăsat lucrul şi s-a îndreptat către acel loc şi a observat un copil care se zbătea să scape dintr-o mlaştină, unde cel mai probabil ş-ar fi găsit sfârşitul dacă nu era ajutat.

A doua zi a venit la poarta casei sale o superbă trăsură, din carea coborât un nobil cu un aer impunător, Lord Randolph Churchill, care l-a întrebat pe fermier dacă el este cel care a salvat copilul din mlaştină. Fermierul Fleming, a răspuns că el este cel carel-a salvat pe micuţ de la o moarte lenţă şi cumplită. Nobilul s-a oferit să-i ofere o sumă considerabilă de bani, dar fermierul a replicat că nu poate accepta să primească o sumă de bani pentru simplul fapt că a salvat un copil dintr-o mlaştină.

Văzându-se refuzat, nobilul i-a mai făcut o ofertă lui Fleming, fermierul, luându-şi angajamentul să-i plătească studiile în totalitate fiului fermirului care a urmat unele dintre cele mai bune şcoli ale vremii, a absolvit Școala de Medicină St. Mary’s Hospital Medical School din Londra şi a ajuns cunoscut în lume ca Sir Alexander Fleming – cel care a inventat (official) penicilina.

Se zice că într-o zi, cel care fusese salvat de la moarte dintr-o mlaştină de către fermier s-a îmbolnăvit de pneumonie şi că cel care l-a salvat de data aceasta a fost chiar Sir Alexander Fleming – fiul fermierului scoţian, iar dacă vă întrebaţi cum îl chema pe băieţelul salvat: Winston Churchill. Fiind unul din cei mai remarcabili lideri ai sec. XIX.

Sursa: calitateromaneasca.blogspot.md