Lecții prețioase pe care le-am învățat în timp. Ține și tu cont de ele!

Cu timpul am înțeles că nu este neapărat să răspunzi cu supărare persoanei care te rănește.

Am înțeles: conștientizarea acestui fapt este un indice al maturității. Atunci când preferi să lași în trecut tristețea, decât să încerci să te răzbuni.

Energia pe care o folosim pentru emoțiile negative ne epuizează, când ea ar putea să alimenteze emoțiile pozitive. Este extenuant să ne facem griji numai de lucrurile rele care se întâmplă în viața noastră, când putem să ne bucurăm de momentele frumoase.

Nu deții controlul evenimentelor care au loc în jurul tău. Nu ai puterea nici să controlezi viața altora, de aceea nu trebuie să te supere lucrurile care nu merg conform unui plan sau nu coincid așteptărilor tale. Nu trebuie să te lași afectat de faptul că unii oameni nu te plac. Este imposibil să le fii simpatic tuturor.

Încercarea da a-i învinge pe toți este inițial soldată cu eșec. Această competitivitate excesivă și răzbunarea nu aduce nimic în afară de un gol interior.

Dacă nu reacționezi la o acțiune negativă, nu înseamnă că ești de acord cu ea, ci că ești mai presus decât ea. Preferi să înveți o lecție din greșelile altora și să încerci să le eviți pe viitor.

Trebuie să alegi să fii împlinit, pentru că de această stare ai cu adevărat nevoie. Dramele sunt inutile. Ai nevoie de oameni alături de care să te simți bine. Evită relațiile nocive, certurile și argumentările violente. Câteodată tăcerea este mai prețioasă decât sunt cuvintele.

Când reacționăm prin sensibilitate la lucrurile care ne deranjează , devenim vulnerabili în fața celorlalți. Nu poți controla alți oameni, dar ești stăpân pe sine. Ești capabil să îți manevrezi emoțiile și reacțiile. Nu lua totul personal.

Dacă un om se comportă rău cu tine, acest fapt vorbește despre el, ci nu despre cum ești tu.

Orice dezamăgire trebuie să te învețe să te iubești mai mult. Stima de sine este armura care te protejează în fața altora.

Sentimentele tale față de un eveniment întâmplat nu îl vor schimba. Dacă o persoană te-a desconsiderat, tristețea ta nu o va face să te respecte. Permite lucrurilor să își urmeze cursul lor firesc.

Lucrează asupra ta și lumii tale interioare pentru a merge în direcția fericirii.