fb

Lecții pe care le-am învățat când eram singură și pe care nu mi le-a spus nimeni

Nu poți fugi de sigurătate. Uneori vrei să fii singură, alteori îți este frică de această stare. Nu ai certitudinea că cel de lângă tine nu te va părăsi într-o zi, iar tu vei râmâne cu amintirile și cu speranța că poate rănile se vor cicatriciza. Până la o nouă viață vei ascunde lacrimile și vei încerca să te pierzi în mulțime.

M-am trezit într-o dimineață și el nu era lângă mine. Micul dejun l-am servit singură, nu am fost sărutată, nu m-a întrebat nimeni cum am dormit și parcă casa era schimbată. Nu știam că lipsa unui om poate să mă preseze cu amintiri și tristețe.

Știam doar că din acea zi voi fi singură și nu era un secret pentru inima mea. Eram gata să înfruntăm orice durere și să încercăm să trăim viața, dar nu a fost să fie.

Am trecut în rândul fetelor singure care tânjesc după un bărbat care să le iubească sincer. Dar singurătatea m-a învățat că a te trezi singură nu e un dezastru, mai trist și mai dureros e să am lângă mine un om nepotrivit.

Nefericirea nu se egalează cu patru pereți și liniștea nopții. Eram nefericită atunci când mă culcam plângând și mă trezeam realizând că lacrimile încă mai sunt pe obraz.

Acum, a pregăti micul dejun pentru o singură persoană nu este egoism, e momentul când mă răsfăț și îmi acord o mai mare atenție. Azi, mâine și poimâne eu sunt cea mai importantă persoană care trebuie să lucreze la ce mai bună versiune a sa.

Singurătatea nu este o boală.

Dimpotrivă, ea m-a învățat că liniștea poate să spună multe, iar amintirile nu trebuie aruncate la gunoi, ele sunt bucăți din suflet, trebuie păstrate și prețuite. Libertatea mi-a dat posibilitatea să mă regăsesc și să înțeleg ce-mi place cel mai mult. Sexul și banii întrețin o relație, dar dacă lipsește iubirea nu mai are rost că există altceva.

Odată ce am greșit trebuie să fiu atentă să nu mai repet greșeala. Pentru mine singurătatea e sursa mea de fericire, dar am înțeles că sunt depedentă de iubire și într-o zi pur și simplu am dorit să fiu iubită, alintată și să ofer ce am mai bun unui om care să mă accepte și să mă ajute să evoluez.

Într-o zi, am început să iubesc din nou.