fb

Lecții de viață profunde pe care le putem adopta de la italieni

Italienii sunt maeştrii multor forme de artă. Arta trăitului frumos, arta adaptării în lume sau arta trăirii din plin a fiecărui moment.

Vă prezentăm doar câteva lecţii care pot fi învăţate de la ei:

1. Mâncarea este o plăcere, luatul mesei este un ritual. Italienii, în general, trăiesc după următorul plan: cafea şi produse de patiserie dimineaţa, prânz cu familia în timpul zilei, o gustare între 5 şi 7 jumătate seara şi cina acasa sau la restaurant pe la 8 seara.

Mâncatulîn grabă, alergatul cu o cană de cafea în mână sau fast food reprezintă pentru italieni soluţii doar în cazuri extreme. Cea mai bună mâncare este pentru ei cea de acasă, gătită înainte de a fi mâncată. Mai mult decât atât, mâncarea trebuie împărtăşită şi savurată alături de cineva.

2. Comunicarea este motorul vieţii sociale, conversaţia este o artă. Ai putea să intri în vorbă cu un străin, să discuţi cu el lucruri fascinante, nu doar lucruri banale precum starea vremii? Italienii sunt foarte obişnuiţi cu arta conversaţiei, subiectele abordate fiind extrem de diverse, de la ultima recoltă de portocale la comparaţii între tipurile de vinuri dintr-o regiune.

3. Viaţa nu reprezintă căutarea unui anumit lucru. Viaţa se trăieşte în prezent. Italienii trăiesc cu sentimentul că au timp pentru orice. Această simplă percepţie reduce în mod considerabil nivelul de stres. O dată de adopţi această mentalitate, priorităţile tale se schimbă. Oricât de ciudat ar suna, dacă încetineşti un pic s-ar putea sa ai mai mult succes şi să îţi îmbunătăţeşti calitatea vieţii în toate privinţele.

4. Calitatea vieţii este o prioritate. Nu ar trebui să faci niciun compromis în această privinţă. Italienii pun mare preţ pe împlinirea personală. Ei au grijă să îşi facă timp pentru lucrurile care îi fac fericiţi, muncind pentru a trăi, nu invers.

Nu fi prea dur cu tine – o filozofie de viaţă. Învaţă să te răsfeţi din când în când. Cumpără-ţi ce vrei, mergi unde vrei, bucură-te de lucruri mărunte.

Petrece timp cu familia. Atunci când rămâi fără bani, unii prieteni te părăsesc, însă familia este mereu acolo. Legendarele cine în familie de duminică au devenit o sursă de glume între italieni, însă continuă să fie respectate.

Ia copiii cu tine oriunde. În Italia, copiii sunt bineveniţi aproape oriunde, cei mici fiind răsfăţaţi de cele mai multe ori de cei din jur. Dacă ai un copil nu înseamnă că trebuie să te izolezi de restul prietenilor şi că nu mai poţi ieşi în oraş.

Un stil de viaţă sănătos este foarte important. Pastele şi pizza nu îngraşă. Un italian mănâncă în jur de 26 de kilograme de paste pe an fără a se îngrăşa. Dietele nu sunt populare aproape deloc în această ţară, iar acest lucru se datorează unei alimentaţii echilibrate, bazate pe câteva reguli simple: trebuie să combini legumele, făina, proteinele şi fructele, să foloseşti mereu ingrediente proaspete, reţetele să fie simple şi să mănânci cu moderaţie.

Un alt aspect important: nu mai folosi maşina cu orice ocazie. Aceasta este doar pentru a ajunge la muncă, dacă drumul este lung.

Advertisement

Hainele sunt importante. Italienii sunt foarte atenţi la vestimentaţie, având haine pentru orice ocazie. Purtarea hainelor de calitate înseamnă un mod de a te respecta pe tine şi pe cei din jur. Stilul şi moda sunt foarte importante pentru ei.

Bunele maniere fac viaţa mai plăcută. Zâmbeşte şi salută oamenii din jur. Vei observa că oamenii sunt prietenoşi unii cu alţii indiferent de locul unde se află sau de locul de muncă. Nu contează dacă cineva e om de serviciu, manager sau casier, italienii se poarta la fel de bine cu oricine. Atunci când vorbeşti cu cineva, zâmbeşte şi menţine contactul vizual, scrie Brightside.me.

Source :

brightside