fb

Lecții cinice de la cel mai bun comediant modern: „cum de, atunci când e vorba de oameni spunem avort, iar când e vorba de găini spunem omletă?”

George Carlin este unul dintre cei mai cinici comici, care a stârnit sentimente amestecate. El a vorbit întotdeauna adevărul, însă îl spunea în așa mod încât nimeni nu rămânea neatins.

Sub masca cinismului lui se ascundea un adevăr mult prea adevărat:

„Toata lumea salvează câte ceva zilele astea… Salvați copacii, salvați albinele, salvați balenele, salvați melcii.’ Si cea mai mare aroganță dintre toate este: salvați planeta. Salvați planeta? Noi nici măcar nu știm să avem grijă unul de celalalt și vom salva planeta? (…)

În plus, nu este nimic in neregula cu planeta. Planeta o duce bine. Oamenii au încurcat-o. Este o diferență. În comparație cu oamenii, planeta o duce bine. Există de biliarde de ani, în timp ce noi existăm doar de cateva sute de mii. Cateva biliarde vs două sute de mii de ani. Și am ajuns cumva la concluzia că suntem o amenințare pentru planetă?

Planeta a trecut prin lucruri mai rele de atât. A trecut prin cutremure masive, vulcani, plăci tectonice, deriva continentelor, furtuni magnetice, explozii solare, schimbarea polilor, a fost bombardată de comete, asteroizi și meteoriți, a trecut peste inundații, foc, raze cosmice, era glaciară… Iar noi credeam că niște pungi de plastic și niște cutii de aluminiu o vor distruge? Planeta nu dispare. Noi da.”

„Uite o altă întrebare: cum de, atunci când e vorba de oameni spunem avort, iar când e vorba de găini spunem omletă? Suntem, dintr-o data, mai buni decât găinile? Când s-a intamplat asta? Numiți șase moduri în care oamenii sunt mai buni decât găinile. Găinile sunt niște creaturi decente. Nu vezi găini adunate în carteluri de droguri, nu? Când ați auzit ultima dată de un cocoș care s-a întors de la muncă și și-a bătut găina? Nu se întâmplă pentru că găinile sunt ființe decente.”

„Oamenii care spun că nu le pasă ce cred alți oameni, spun asta doar pentru că încearcă cu disperare să facă alți oameni să creadă că nu le pasă ce cred oamenii.”

„Nu înțeleg de ce prostituția este ilegală. Să vinzi este legal. Să faci sex este legal. De ce să vinzi sex nu este legal? De ce este ilegal să vinzi ceva ce este perfect legal să dai gratis? Nu pot să înțeleg. Din toate lucrurile care sunt, să oferi cuiva un orgasm este cel mai bun. Armata dă medalii celor care dau foc oamenilor. Societatea îi bagă la închisoare pe cei care dau orgasme.”

„Religia a convins oamenii că un om invizibil locuiește în cer, care ne privește în fiecare minut al fiecărei zile. Și acest om invizibil are o listă cu 10 lucruri pe care nu vrea să le facem. Dacă faci oricare din aceste lucruri, te va trimite într-un loc special, plin de foc, pucioasă și te va tortura până la sfârșitul timpului. Dar te iubește. Te iubeste și are nevoie de bani.”

„Dacă onestitatea ar fi introdusă în stilul de viață american, întreg sistemul s-ar prăbuși.”

„Bărbații sunt de pe Pământ, iar femeiele sunt de pe Pământ. Obișnuiește-te cu asta.”

„Sunt total de acord cu separarea Bisericii de Stat. Aceste doua puteri separate ne-au dat bătai mari de cap. Unite sunt moarte sigură.”

Advertisement

„Conservatorii ăștia sunt o figură, nu? Sunt în favoarea copiilor nenăscuți, ar face orice pentru ei. Dar in momentul în care se nasc sunt pe cont propriu. Oamenii pro-viață sunt obsedați de fetuș, dar după ce s-a născut nu vor sa mai auda de el. Nu le mai pasă. Nu tu îngrijire postnatală, nu creșe, nu alocație, nu nimic. Dacă ești nenăscut ești bine, dacă ești preșcolar ai dat de dracu’.”

„A lupta pentru pace e ca și cum ai face sex pentru virginitate.”

Source :

9am